Beste mensen

Er is veel naar nieuws deze dagen, over mensen die de weg kwijt zijn. In de wereld, of vaak ook in zichzelf. Dat maakt somber en verdrietig.
Toch moeten we proberen ook het goede nieuws te zien en op zijn waarde te schatten..
Daarom van ons wat goede nieuwtjes.
Allereerst hebben we er een nieuwe kracht bij, Evelien.
Zij is stagaire van de Warmonderhof en komt een seizoen lang ons buiten helpen met het zaaien, verzorgen en oogsten van de gewassen. Daarnaast gaat ze helpen bij het plannen van de groenteabonnementen en heeft beloofd ook af en toe een nieuwsbrief te schrijven.. U hoort en leest dus nog van haar.
Wat de groente-abonnementen, oftewel “de Tassen” betreft, na jarenlang een trouw bestand van afnemers is er een plotselinge groei te merken. Er heeft zich zelfs een bedrijf aangemeld waarvan de werknemers een tas nemen .
Op verzoek gaan we nu ook fruittassen maken, u kunt dan wekelijks een variatie aan fruit ter waarde van 8 euro in een fruittas krijgen. (bijv. 5 appels, 4 kiwi’s, 2 bananen, 2 mandarijnen, 2 peren)
Onze hulpboeren zijn er blij mee. Ze genieten van het inpakken en de verantwoordelijkheid daarbij.
Verder goed nieuws is dat door het warme weer van de afgelopen dagen de asperges al vroeg zijn gaan groeien. Waardoor de eersten misschien al volgende week te oogsten zijn. Belofte maakt schuld, dus zeggen we nog niks toe, maar ze komen eraan….
Omdat we ondanks het grote oppervlak aan asperges toch voor ieders behoefte tekort komen hebben we dit jaar het areaal verdubbeld. Een grote truck met oplegger bracht ons een aspergeplantmachine, en in een ochtend hebben we met z’n 5-en 11000 planten in de grond gezet.
Die moeten nu eerst twee seizoenen gaan groeien.[custom_frame_left][/custom_frame_left]

Daar heeft u nu nog niets aan, en volgend jaar ook nog niet. Maar het jaar daarop zou de oogst groot genoeg moeten zijn om iedereen tevreden te stellen.. Hoewel, we hebben een nieuw soort geplant, die nog beter smaakt. Op naar het volgende tekort misschien??.

Nog een leuk nieuwtje is dat we dit jaar onze Open Dag hebben vervroegd, op Zondag 8 Mei, Moederdag, bent u van harte welkom. Er valt weer heel veel te zien en te proeven, de dag begint om 11 uur.

Vriendelijke groet, Sijmen