Beste mensen,

Hoe aan te vangen met een nieuwsbrief over een klein lapje grond , terwijl het nieuws en gedachten eigenlijk beheerst wordt door de ramp in Z.-O. Azie. Een ramp die ons meer raakt dan andere rampen, waarschijnlijk door onze eigen ervaring met een watersnoodramp, en het feit dat het gebied door geschiedenis en toerisme bij ons zo bekend is, velen kennen iemand die er is, of (gelukkig) net geweest was. Wij hebben nog geen bericht over Liselore, een stagaire die op retraite was in een Bhoedistisch klooster inThailand gedurende een aantal weken.

Toch begin ik, met u een goed en gezond 2005 te wensen.

 We hebben fijne Kerstdagen gehad, met een druk bezochte 2e kerstdag, waarop ongeveer 500 mensen zijn langsgeweest en genoten hebben van verhaal, muziek en papiergoochelkunst, als ik het zo mag noemen. Het was een prachtige zonnige dag, het verhaal werd zelfs buiten verteld, 75 mensen zaten in een grote kring aan de lippen van Willem de Ridder gekluisterd.

In totaal is er 720 euro opgehaald voor het goede doel.

Na Kerst was er een `gewone` week, en na een voor ons prive rustige jaarwisseling beginnen we vol zin weer aan een nieuw seizoen.

Met als eerste van alle komende nieuwtjes het feit dat de gemeente aktief meewerkt aan het verkrijgen van een bouwvergunning voor een bedrijfswoning.

6 Januari is de officiele startdatum, en vanaf dan duurt het ongeveer 14 maanden voordat er gebouwd mag worden. Dat is nog een hele tijd, maar we zijn blij dat er nu een officieel begin gemaakt is.

Martin en Welmoet zijn druk met het bestellen van de zaden, eind deze week gaat de bestelling de deur uit, en als het zo warm blijft als nu kunnen de tuinbonen al in de kas voorgezaaid worden. Ik heb het eerste bloeiende sneeuwklokje al gesignaleerd, en de toverhazelaar bloeit uitbundig. Probeert u ook eens de bloemetjes van de gewone hazelaar te ontdekken, wel even de bril opzetten!!

Groeten namens allen, Sijmen.

 

P.S. Ook dit jaar heeft een van ons meegedaan aan de nieuwjaarsduik.Na verleden jaar Martin is het nu Welmoet die, hoewel vegetarier, zo dapper is geweest voorzien van Unox-muts de koude Noordzee te trotseren.

Als deze bedrijfs-estafette maar geen gewoonte gaat worden, anders kom ik ook nog eens aan de beurt.