Beste mensen,


Regeren is vooruitzien, De goede Sint heeft nog niet zijn hielen gelicht of we denken al aan Kerst.
Op de tuin breekt een periode van rust aan, de laatste boerenkool is ge-oogst en het land ligt stil en open te wachten op het nieuwe seizioen. Hier en daar groene vlakken, waar de haver de grond bedekt en beschermt, de rest zwart door een laatste eg-beurt, open voor alles uit de kosmos.
Maar voor wie goed kijkt is overal ook al de kiem van het nieuwe leven zichtbaar, onder de grond zijn de eerste knoppen van de asperges al gevormd, net als bij de bomen en struiken waar de knoppen al klaar liggen.
Feest van het licht, feest van het lengen der dagen. Feest voor ons ook als begin van een tijd waarin we meer tijd hebben voor boek, concert en sociale kontakten.
En we vinden het leuk om dat dit jaar met meerderen te vieren, in de vorm van een `open tuin` op tweede Kerstdag. Eerste Kerstdag is meestal een dag voor de kleine groep, het gezin, ouderbezoek.
Op tweede Kerstdag kunt u ongetwijfeld naar de meubelboulevard of de zwarte markt, maar u kunt ook een prachtige wandeling maken door Gooilust of Hilverbeek, en u daarna bij ons opwarmen met een glaasje gluh-wein of sap, een kop soep eten en luisteren naar een verhaal of een muziekstuk.
En misschien ook naar elkaars verhaal. In de theetuin brand de haard, buiten zullen we ook vuurkorven neer zetten, en uiteraard hopen we op een witte kerst.
Verschillende mensen hebben hun medewerking al toegezegd, zoals Willem de Ridder, die een verhaal komt vertellen, Anemoon die komt zingen, hopelijk komt Wim Bos met een lantaarn-voorstelling, en misschien vindt u het zelf leuk iets op zo`n dag te doen, of weet u iemand die dat leuk vindt. De winkel is uiteraard gesloten. De opbrengst van de thee-tuin gaat naar de boerenorganisatie Unaproa in Costa Rica. Dit zijn boeren die uit El Salvador moesten vluchten, en nu een gemeenschappelijke groentetuin wil inrichten om in hun eigen behoefte te voorzien. Er is geld nodig (2730 euro) voor een omheining en het eerste zaai-zaad.
Een vriend van ons begeleidt o.a.dit projekt en brengt zelf het geld ter bestemde plaatse.
Dus dat zijn heel wat vliegen in 1 klap!!
Fijn wat calorieen kwijtraken door een wandeling, genieten van de mooie bossen hier, andere interessante mensen ontmoeten, cultuur opdoen, weer wat calorieen er bij krijgen en ook nog een goed doel dienen.
Heeft u nog ideeen, laat het weten, zegt het voort en kom beslist zelf, Tweede Kerstdag van 11 tot 5.


Groeten namens allen, Sijmen.

`Land en Boschzigt`
Leeuwenlaan achter nr 22
035-6563867