Beste Mensen

Als u denkt dat wij alleen enthousiast kunnen worden over het mooie voorjaar, het vroege ochtendlicht door de appelbloesem, de strakke rijen asperges, het gezang van de vogels, al die verschillende kleurtjes sla , de wollige schapen en de eerste bloemtrosjes in de wijngaard, dan heeft u het mis..

We worden ook helemaal enthousiast over onze nieuwe kistjes.. Of beter gezegd oude groentekistjes. Toen 25 jaar geleden de houten groentekist vervangen werd door de standaard Europese blauwe krat werd dat door ons met gejuich ontvangen. Lekker licht, geen opengehaalde handen meer door splinters en nietjes, makkelijk af te wegen doordat er geen water in opgenomen wordt, en makkelijk stapelbaar. Wij leverden veel aan de diverse groothandels en er gingen per jaar duizenden kisten door onze handen. En vanzelf gebruikten we de plastic kratten ook in de groentestelling van onze winkel. Nu leveren we al een hele tijd nog alleen maar aan u. En Wout Spaan, die stopt met zijn tuincentrum, had voor ons een stel prachtige poter-bakken over. (Een poterbak is een kist waarin aardappelen in het vroege Voorjaar kunnen voorkiemen, zodat ze al een voorsprongetje hebben als ze de grond in gaan).. We kregen het idee deze eens in onze groentestelling te gebruiken, en mooi dat het is !! Het totale beeld is veel rustiger en de groenten komen meer tot hun recht. We hebben ook de indeling veranderd, bladgewassen bij bladgewassen, wortel bij wortel. Dat levert aan de ene kant van de stelling mooie aardetinten, aan de andere kant frisse kleuren. En het is makkelijk bij het fris houden van de groenten . We sproeien ze namelijk regelmatig, en dan is het makkelijk dat al het blad bij elkaar staat. Iedere ochtend als de stelling weer gevuld is kunnen we er met plezier naar kijken…

En ja, natuurlijk zijn we ook enthousiast over het vroege voorjaar. Het mooie licht in de appelbloesem, waarvan we hopen weer appelsap te kunnen maken straks. De strakke rijen asperges, die we nu al aan het oogsten zijn. De wollige schapen, die voor diverse vogels dienen als leverancier van nestmateriaal. Het is een vreemd gezicht, een schaap met een kraai op zijn rug die grote plukken wol oppikt en dan wegvliegt. En de bloemtrosjes in de wijngaard, dat was nog spannend. Het was deze week even onder nul, nachtvorst dus. Tussen ½ 6 en 7 hebben we in het ochtendschemer rondgereden met de grasmaaier, om de stilstaande lucht in beweging te houden. Dat kan net dat ½ graadje schelen, het verschil tussen wel wijn of geen wijn..

En de wijn van 2013 komt binnenkort onze kant op, en is te proeven op onzeOpen Dag: Zondag 18 Mei !!!

En tja, die kistjes.. `t Is een mooi gezicht..

Voorjaarsgroet van allen,

Sijmen