De kas

Met dit prachtige weer groeien de kroppen sla, koolrabi´s en andere kasgroenten als kool. Je krijgt ontzettend zin in zo´n malse krop. Nou, het gaat niet lang meer duren of hij ligt op je bord! De achterste helft van de kas in inmiddels al weer leeg geoogst, en daar komen over een tijdje de tomaten te staan. Ja er gaan meerdere oogsten in EEN kas! ;)

DSC04797

Op het land

Ondertussen wordt er op het land door vele handen aandacht besteed aan de groeiende gewassen. De tuinbonen, onder beheer van Jurrie, zien er prachtig uit. Er is geen onkruidje te zien! En je kunt zien dat alle aandacht de groente goed doet! Wel wordt de tuinboon een beetje lastig gevallen door de bladrandkever. Die eet kleine ronde hapjes uit de bladrandjes…. Maar daar kan de sterke tuinboon gelukkig goed tegen. Over een paar weken is er niks meer van de vraat te zien.

DSC04799

De aardappels

In anderhalf uur hadden we de aardappels gepoot. Ja achter de trekker gaat dat heel wat sneller, dan met de hand poten, zoals we vorig jaar deden. Wietse als bestuurder, héél langzaam rijdend, en Sijmen en ik achterop met allebei een kist pootaardappels vóór ons staan. Een strak ritme aanhouden voor het laten vallen, dus Sijmen riep 1,2,3,4,5 en daar gingen de piepers. De grond in! We hadden Frieslanders, Raja´s en ook die overheerlijke Opperdoezers! Wel dertig kisten gingen de grond in.

DSC05054