Beste Mensen

30 tinten rood, geel , oranje en paars zijn onze tulpen en narcissen..

Verleden jaar van B.-D. bedrijf Hoeve Vertrouwen betrokken en nog net in November geplant. En nu geven ze een streep van kleur dwars door de tuin. Wat enorm opvalt, temeer daar de meeste bedden nog leeg zijn in afwachting van de plantjes die nog komen gaan.. Hier en daar staat wel een streepje groen, de tuinbonen bloeien al aarzelend wit, maar de warmbruine kleur van de aarde is de hoofdkleur en dan die kleurenzee van die bollen. Ik begrijp nu waarom Lisse wereldberoemd geworden is.. Voor onze zelfoogsters en klanten van de winkel een leuke activiteit: zelf je bloemen plukken.

En het doet mij mijn boosheid een beetje vergeten.. Want geloof het of niet, afgelopen week waren we een beetje boos. Nou heeft dat niet zoveel zin, want we waren boos op Albert Heijn.. Die suggereert in een reclamespotje dat je land en stad moet afrijden om aan je biologische boodschappen te komen, terwijl het bij hun in de winkel veel sneller kan: ze hebben wel 1000 artikelen.

Nou, wij hebben er wel 2500,allemaal overzichtelijk bij elkaar en wat u mist kunnen we voor u bestellen. We hebben opgeleid personeel aan wie u alles over natuurvoeding kunt vragen, vrij parkeren, `s ochtends geoogste groenten uit eigen tuin, aaibare schapen, mogelijkheid om te lunchen of koffie te drinken, gezonde buitenlucht, aardbeien die u zelf mag plukken en ook nog es 30 tinten rood,geel, oranje en paars.. Puh..

Kleindochter Sara vroeg om de plakband na het plukken van een bosje tulpen.. Ze vond het zo zonde dat ze open gingen, met een plakbandje erom heen bleven ze veel langer goed dacht ze                         Kleindochters helpen ook heel goed tegen boosheid trouwens.

Nog twee nieuwtjes: Onze winkel blijft op vrijdag open tot 18.30, zodat mensen die zelf hun groenten komen oogsten ook voor de andere boodschappen terecht kunnen.

En: wordt volger, we zijn nu ook op Face-book!
met voorjaarsgroet,

Sijmen.