Beste mensen

Het is wat met die Seizoenen, ze doen ons telkens weer verlangen naar het volgende. Als het Winter is, verlangen we naar de Lente, in het voorjaar verlangen we naar de warmte van de Zomer, is het dan drie weken droog dan willen we frisse herfstregens, wordt het dan eindelijk Herfst willen we juist schaatsen, en na 14 dagen ijspret kijken we alweer uit naar het Voorjaar.
Op ons bord gaat het net zo, het Voorjaar is de tijd van alle heerlijke sla-soorten, pak-soy, raapsteeltjes en radijsjes. De eerste vlugge groeiers. Maar wat kijken we uit naar de eerste bospeentjes, doperwten en sperzieboontjes En zodra die volop vanuit de eigen tuin aanwezig zijn dromen we van die heerlijke suikermaiskolven, zodra die tijd is aangebroken willen we zuurkool en erwtensoep.
Lastig, dat voortdurend uitkijken naar!
Daarom nog even voor de goede orde: de bospeentjes zijn gezaaid in Maart, en de eersten zijn pas oogstbaar in Juli, de peulen en doperwten komen eraan, te verwachten vanaf tweede week Juni, de eerste suikermais konden we dit jaar al vroeg zaaien, maar u moet toch echt wachten tot Augustus. En boontjes?? Vanaf half Juli,de bijzondere spek-pronk- en snijbonen vanaf Augustus.
Mocht u al watertanden bij het lezen van `zuurkool`, dat wordt toch echt pas Oktober.
Nu is het de tijd van sla, sla en sla, (en ook koolrabi en andijvie.)
Afgelopen winter lag u er wakker van, nu is hij er.
De dikke ouderwetse botersla, met het mooie gele hart, de Lolla Rosso en Lollo Bionda, het Wonder der 4 Jaargetijden, jawel, IJssla en als nieuwkomer de mini-sla of Salanova. Schattige kleine kropjes, alle blaadjes even groot, net een groene gevulde bloem. En als u niet kunt kiezen is er ook de de pluksla, die Martin iedere week weer zaait wat een mengsel is van al die soortendoor elkaar..
Eten dus die kroppen en kropjes,lekker, gezond en u wordt er nog slanker van ook, wat belangrijk schijnt te zijn met de zomer in aantocht.
Een zonnige groet, Sijmen.

Voor de 100 gezinnen met een groente-tas, om u niet alleen maar sla te leveren kopen we bij collega telers met een kas, of met een andere grondsoort , aanvullende producten.
We hebben afgelopen winter echter gemerkt dat dit niet meer mogelijk is met het ons beschikbare budget. De prijs van de groentetassen is al 9 jaar ongewijzigd, nu zijn we genoodzaakt toch een kleine prijsverhoging door te voeren.
Hiervoor vragen we uw begrip.