Beste Mensen,

Het was een bijzondere dag, en dat was het….Zondag 20 Mei begon onze Open dag met lichte regen en een grauwe grijze lucht.. De kramen stonden klaar, de boomgaard hing vol met fleurige lampionnen, de borden en afzetlinten stonden en hingen langs de weg..

En om 9.00 uur kwamen de eerste kraamhouders die hun 4 meter marktkraam altijd op eigen wijze en naar eigen kunde inrichten.. De eerste auto`s kwamen over het betrouwbare middenpad, de latere roekelozen via de achteringang waar het veel drassiger was.. Mijn advies, uitladen en de auto weer uit de boomgaard rijden, want na nog een bui kom je hier nooit meer weg.. Sommigen volgden het advies, de meesten niet. En de bui kwam, met bakken kwam de regen naar beneden.. Dat is een moeilijk moment.. Al die voorbereiding, al die mensen die op hun vrije zondag vrijwillig meewerken om het een geslaagde dag te maken, de standhouders, verkeersregelaars, wijngaardvrijwilligers, hulpboeren, muziek, enz..

Op dat moment kroop ik het liefst diep weg onder mijn dekbed, ik ben er vandaag niet meer..

Maar in plaatst daarvan zeg je dan stoer..” wat nu valt, valt straks niet, het kan nog veel en veel erger en straks komt het ècht op gang…“

En dat deed het gelukkig ook.. Om 2 uur verruilde de hemel grijs voor blauw, de fietsers vormden een lint naar onze poort en het werd een heel gezellige drukke middag. Er werd genoten van de muziek, hapjes gehapt, glaasjes gedronken (de wijn uit eigen wijngaard valt goed in de smaak)en gekeken, gevoed en gepraat. Paard en wagen reden vol geladen op en neer naar de wijngaard, de winkel kwam handen tekort, en onze hulpboeren verkochten trots hun plantjes..

Om 5 uur begonnen wen op te ruimen, en om 6 uur zaten we met 40 medewerkers, standhouders en spontaan uitgenodigde gasten aan een lange tafel in de boomgaard een heerlijke pastamaaltijd te eten.. moe en voldaan na een van de leukste open dagen..

Foto`s kunt u trouwens vinden op onze site, www.versvanhetland.nl, en mocht u nog pompoenplantjes willen, we hebben er nog over, gratis af te halen..

Hieronder nog een verslagje van een van de kraamhouders,  de kinderkookstudio, mocht u een aktiviteit zoeken met kinderen, een aanrader..

 

Het is al weer een week geleden dat ik samen met mijn zoon op een regenachtige zondagmorgen op een afgeladen fiets stapte. Afgeladen? Ja, afgeladen! Een fietstas zit vol om de kraam aan te kleden, een fietstas zit vol met spullen om mijn bedrijf te promoten, een fietskrat zit vol met mini muffins en een fietskrat zit vol met pinda`s. Ik sta vandaag voor de eerste keer op de Open dag en ben benieuwd wat de dag mij gaat brengen.

We zijn droog aangekomenen net als we klaar zijn met inrichten begint het te plenzen. Als dat nog maar goed komt vandaag. Gelukkig zijn er mensen die de nattigheid trotseren en na die eerste bezoekers is het niet meer rustig geweest.

Als kookschool voor kinderen wil ik niets liever dan ze zelf aan het werk te zien en dat heb ik geweten. De kinderen hebben maar liefst 7 zakken pinda`s weg staan pellen en daar zijn dan ook heel veel porties pindakaas van gemaakt. Uiteraard moest dat wel ter plekke geproefd worden en ik heb alleen maar `Mmm, dat is lekker gehoord. En tja, daar word ik dan toch wel heel blij van.

Ondertussen heeft mijn zoon zich vermaakt met het schminken en spiegeltekenen. Ook heeft hij de hamburgers, de kaas en de overheerlijke spreads van al onze buren geproefd. Terwijl ik druk was met het pindakaas maken, heeft hij veel mensen te woord gestaan en mini muffins verkocht. Hier spreekt dan ook een trotse moeder en de volgende keer is hij dan ook zeker van de partij.

Als je druk bent vliegt de tijd en de dag was dan ook voorbij voordat ik er erg in had. Moe en tevreden hebben we samen alles opgeruimd en ondertussen werden de tafels al klaargezetin het midden van de boomgaard, Als een grote familie hebben we samen gegeten en het glas geheven op een zeer geslaagde dag.

En de pinda`s die nog over zijn? Voor mij even geen pindakaas, maar ik kan er natuurlijk ook pindarotsjes meemaken, of mueslirepen, of een slinger voor de vogels. Die lusten ze altijd wel.

Eigenlijk heb ik geen zin om te kiezen, Ik haal er gewoon nog een zak bij en maak het lekker allemaal…..