Beste mensen

Er is een week dat echte kookliefhebbers met lichtjes in hun ogen rondlopen.

Juist, dat is deze week.

Of het nu de professionele of de hobbykoker betreft, ze weten dat dit de laatste week van de asperges is. En ook die van de rabarber. Beide planten mogen na de langste dag niet meer worden ge-oogst.

Ze mogen nu doorgroeien en de rest van het groeiseizoen gebruiken om aan te sterken en nieuwe ogen te vormen .

Zodat ze volgend voorjaar weer door ons `kaalgeplukt `kunnen worden.

Maar wat deze week extra bijzonder maakt is het dat het de week van de vollegronds-aardbeien is. Door de koude in Februari zijn er door de aardbeiplanten heel veel bloemknoppen aangelegd en die zijn nu uitgegroeid tot heerlijke aromatische vruchten.

Dus het laatste van de asperges en rabarber, met de eerste aardbeien, wat wil een kok nog meer.. Vandaar die lichtjes…..

Voor ons is het een drukke tijd geweest, met iedere dag aspergeoogst, plus bijbehorende verkoop. En dat in de tijd dat de tuin moet worden volgeplant en gezaaid en het onkruid ook graag mee wil doen..

We hebben gelukkig ieder moment kunnen benutten, waardoor de tuin onder controle is en we een fijne zomer tegemoet gaan.

Met nog heel veel groenten om naar uit te kijken!!!

De spitskool, peultjes, slasoorten, eigen tomaten die toch nog lekkerder zijn, sperzieboontjes enz..

En , bijna vergeten, peultjes, blauwschokkers en doperwten..

De harde wind van afgelopen Vrijdag heeft een aantal palen waaraan de netten hangen omvergewaaid, maar met wat touwtjes hier en daar, staan de rijen weer overeind en beginnen we deze week met de peultjes pluk..

Oh, en ook nog de tuinboontjes natuurlijk. Die zijn bijna klaar, hulpboer Jurre kijkt iedere dag of zijn boontjes al zover zijn. Tuinbonen plukken is zijn favoriete werk..

En over drie weken zijn ook de eerste nieuwe aardappelen te oogsten..

Ik denk dat die lichtjes in de ogen nog wel even blijven…

 

Vriendelijke groet, Sijmen.