Beste mensen,

Grijze luchten en wolkenflarden, dat hebben we een tijd niet gezien.
Vanaf half mei tot en met de open dag was het een blauwe hemel die op ons neerkeek. Voor diegene die er jammergenoeg voor hen niet waren; het was een erg geslaagde open dag, we schatten dat rond 1200 mensen op visite zijn geweest en genoten hebben van de muziek, de kraampjes, de tuin en elkaar. Na 5-en hebben we gezamenlijk zoveel mogelijk opgeruimd en daarna gezellig gegeten met zo`n 25 medewerkers, standhouders en aanverwanten. En nu, 10 dagen verder begint alles weer een beetje `normaal` te worden. Nou ja , wat heet normaal op zo`n bedrijf.
Door al het warme weer groeit alles enorm, en het aantal sterretjes in de winkel die aangeven dat een produkt van eigen bodem komt benadert de melkweg.
Na een overweldigende aardbeienoogst hangen nu de rodebessenstruiken vol als nooit tevoren, Martin kan de opeenvolgende sla-teelten en soorten bijna niet bijhouden en Welmoed slaakt diepe zuchten als de kas alweer vol met komkommers hangt.Maar is ook trots op de nieuwe soorten boontjes die zij nu oogst.
Een zomer van overvloed. Wat trouwens de titel is van een erg goed boek als u nog wat te lezen zoekt voor uw vakantie. (de schrijfster heet Kingsolver)
Wij zijn trouwens erg blij met de regen die nu eindelijk ook hier valt, het begon langzamerhand droog te worden en we keken jaloers naar buien die altijd maar voorbij trokken en elders hun regen lieten vallen. Met 30 mm kunnen we weer een paar weken vooruit, en met het mooie weer wat is voorspelt wordt het voor tuinder en vakantieganger vast een mooie zomer.
De zelfpluk bloementuin begint nu ook te bloeien, en de eerste zonnebloemen die u ook zelf mag snijden komen er aan, het echte vakantie-gevoel begint hier in de tuin.

En neem gerust een boek mee.

Groeten van ons allen, Sijmen.