beste mensen,

Komkommertijd. Volgens het woordenboek een periode waarin weinig nieuws te melden is, want alle belangrijke (en ook de minder belangrijke mensen ) zijn op vakantie, en dus worden er geen beslissingen genomen. Alles staat een beetje stil.Komkommertijd ook omdat de traditioneel in koude bak of kas geteelde komkommers nu op de top van hun produktie zijn. Juist nu half Nederland in Frankrijk aan een wijntje of in Zwitserland aan de kaasfondue zit. In onze winkel merken we daar gelukkig niets van, natuurlijk zijn er mensen weg, maar er zijn nu ook toevallige voorbijgangers of mensen die wat vaker komen genieten van de tuin.

Naar de groothandel toe merken we wel dat het moeilijker is spullen goed weg te krijgen. Vooral als het zo warm is, want dan wordt er veel minder gegeten.- `Vrouwen bloot, dan is de handel dood ` -is een bekend gezegde onder tuinders en groenteboeren.
Verder is het wat nieuws betreft bij ons ook komkommertijd, alles groeit geweldig, de eerste sperciebonen van de koude grond zijn klaar, net als de eerste zonnebloemen, de raya`s blijken voortreffelijk te smaken en door het warme weer heeft de bloementuin even een dip. Wat gemaskeerd wordt door alle uitbundig bloeiende stokrozen. Martin was jarig en heeft een fantastisch nieuw taartrecept, Angelien heeft een kleine voedselvergitiging gehad, maar dat heeft niets met die taart van doen. En ik heb even mijn knie verdraait waardoor ik nu onder dwang maar zonder het erg te vinden deze nieuwsbrief schrijf.
Allemaal kleine nieuwtjes, maar dat hoort bij deze tijd. Straks maken we ons op voor weer belangrijke zaken, moeten we alweer gaan denken aan volgend jaar. Maar nu nog even niet.

Een zomergroet van ons allen, Sijmen.