Beste Mensen

Hoogzomer, Hittegolf en wat mij betreft Heerlijk.

Niet iedereen houdt ervan, maar van mij mag dit weer nog 5 weken duren.  Ik heb natuurlijk het voorrecht een beroep aan huis te hebben, waarbij ik zelf de tijd in kan delen, en we hebben een zwemvijver en walnotenbomen.

Dat levert een dagindeling op die grofweg bestaat uit `s ochtends om 5 uur een frisse plons om wakker te worden, gevolgd door het dagelijkse werk.  En de eerste uurtjes zijn dan prachtig. De maan aan de lichter wordende hemel, nevelslierten over het land, dauwdruppeltjes glinsterend aan het fijne loof van de aspergeplanten. En alleen het geluid van de vogels, Nederland slaapt of is op vakantie. Dan werkoverleg met Wietse, koffie erbij, en rond 8-en begint het volle leven op de tuinderij. De winkel wordt ingericht, Julien, hulpboeren en vrijwilligers arriveren, de rustige uurtjes zijn dan voorbij. `s Middags om 3 uur houd ik het voor gezien, zwemvijver en walnoot boom brengen dan verkoeling.

Op de tuin bestaat het werk nu voor een groot deel uit het oogsten, een stroom van producten komt er nu van het land. Slasoorten, bietjes, bospeen, sjalotten, prei, tomaten, komkommers enz. De bonensoorten die we dit jaar voor het eerst aan draad telen beginnen ook los te komen. Heerlijke sperziebonen en nieuwe soorten spek- en pronkbonen.  We hebben ook een oude bewaarkelder weer schoongemaakt en overdekt waar we onze voorraad Frieslanders gaan bewaren. Een prachtige smakelijke  aardappel met dit jaar een geweldige opbrengst.  Als enig minpuntje in deze tijd misschien de overlast van reeën  die in een nacht wel 100 kroppen sla kunnen vernielen. De tuin is nu helemaal rondom met gaas afgezet, we hopen dat dat ze op den duur tegenhoudt.

Sissie is inmiddels weer voorzichtig aan het werk. Zij heeft 6 weken geleden door een ongelukkige val haar heup gebroken, gelukkig gaat  het herstel goed. Het heeft heel wat georganiseer gekost in de winkel, maar met elkaar is het goed opgevangen in de drukke asperge/voorjaarstijd.  We hebben een fijn winkelteam..

Jetske, 1 van onze hulpboeren, heeft de vierdaagse in Nijmegen gelopen.  4 maal 30 km. We zijn allemaal een beetje trots op haar.

We wensen u een fijne zomer

met warme groet

Namens allen

Sijmen