Beste mensen
 
Vanaf april zijn er twee mensen die de zorg voor de kas op zich genomen hebben, te weten Anke en Inge. Meestal verborgen voor de buitenwereld in het hoog-opgroeiende groen snoeiden, diefden en topten (en tobden??)  zij er lustig op los. Wat resulteerde in een gestage stroom komkommers (beetje veel) en tomaten voor onze abonnee`s en winkelklanten. Met dat hele warme weer was het vaak afzien voor dit tweetal, ze kwamen dan extra vroeg om voor 12-en klaar te zijn, want het kon binnen wel 45 graden worden.!!
Waren ze er niet gelijkertijd dan werd er na het werk voor de ander een briefje neergelegd met de laatste stand van zaken, wat er gedaan was, wat er nog moest en soms ook andere ditjes en datjes.
Bij een professionele werkhouding hoort tenslotte ook een professioneel geschreven  overdracht 
Dieren kunnen niet schrijven, zij geven vaak boodschappen door met   geur. Of een duidelijk zichtbaar teken. In dezelfde kas, tussen de tomatenplanten, heeft een vos laten weten dat dit zijn onderkomen bij  slecht weer is. Een hoopje veren van een duif, niet uitgetrokken, maar afgebeten, tonen het werk van een vos. En bovenop dat hoopje veren heeft hij zijn behoefte gedaan, met het karaktaristieke puntje van een vossendrol.
Duidelijker kan het niet, dit is `s nachts ZIJN gebied!!
Jammer voor de vos wordt het gebroken ruitje waardoor hij binnenkomt binnenkort gerepareerd, er zijn grenzen aan onze gastvrijheid.
Wat me met een ietwat kunstmatige kronkel op het volgende brengt:
Zaterdag 2 september zijn we extra gastvrij, want dan wordt  om 11 uur onze hoogstamboomgaard officieel geopend. Zo`n mooie nieuwe plek op het bedrijf verdient het wel even om bij stil te staan. En dan kan er tevens even stil gestaan worden bij de beelden en schilderijen van
Jos de Nijs en Ine Tebbens, die een maand lang te zien zijn in de serre en gewoon verspreid over de tuin. Spelen we een beetje Galerie, tuinkunst gecombineerd met schilder en beeldhouwkunst. En op die dag is er live muziek, een terras met extra lekkers, kraampjes met hebbedingetjes , enz. Gewoon komen dus, net als die vos.
En Anke en Inge, bedankt.
Tot dan of eerder, Sijmen.