Beste mensen?
 
Een brief vol goede nieuwtjes, gecombineerd met prachtig na zomer weer.
Dus de Augustusdepressies kunnen in het laatje `gauw vergeten`. Deze weken   hebben we ook meer tijd om ons heen te kijken en te genieten van de herfstkleuren en het `s morgens vroeg zo mooi schuin vallende licht.
`s Ochtends vroeg het bed uit moeten is zo een voorrecht.
Het eerste goede nieuwtje betreft de opening van de boomgaard. Het was een heel gezellige zaterdag met veel belangstelling. Cor vd Bos, co-ordinator van de agrarische vereniging `Vechtstreek`  benadrukte in zijn toespraak het belang van het in stand houden van deze oude cultuur en landschaps elementen, In de Vechtstreek waren vroeger op boerderijen en de Landgoederen legio van deze hoogstamboomgaarden te vinden, maar ze zijn grotendeels verdwenen doordat ze niet meer `rendabel` waren. Willen we blijven genieten van de bloesem in het voorjaar en de bijzondere vruchten in de herfst, dan is er maatschappelijke steun nodig. Van U dus.
Het was daarom fijn te merken dat bijna de helft van alle bomen dezelfde dag nog werden ge-adopteerd, en van de schapen werden al lammeren gereserveerd die nog geboren moeten worden!! Wilt u nog een fruitboom adopteren, uitgenodigd worden voor de bloesem-picknick en zelf de vruchten plukken dan kunt u kontakt opnemen met Sissie,
Het tweede goede nieuwtje is dat we een gedoog- vergunnning van de Gemeente hebben ontvangen voor het gebruik van de Serre als Kookschool. Een ruim begrip waar we veel aktiviteiten onder kunnen laten vallen. Zo  hopen we volgend jaar veel work-shops `oogsten, koken en genieten` te gaan geven, zowel voor bedrijven als op inschrijving. Samen asperges oogsten, klaarmaken o.l.v. een echte kok, dineren tot de eerste sterren verschijnen en dan tevreden naar huis. Dit als voorbeeld, want deze winter worden er weer nieuwe plannen uitgebroed.
Om  een en ander te vieren trekt Sander  weer een keer alles uit de kast om een Herfstmaaltijd samen te stellen, een avond met uiteraard een rondleiding van ondergetekende. En een avond waarop, derde goede nieuwtje, voor het eerst de houtoven wordt gestookt, en u de eerste verse broodjes kunt genieten. Op de achterzijde van deze goednieuwsbrief staat het menu.
Het vierde goede nieuwtje is dat we weer een beetje trots door de tuin kunnen lopen, het ligt er weer netjes bij, na al die regen en bijbehorend onkruid van Augustus
De her en der verspreid staande beelden van Jos de Nijs geven het geheel een nog vrolijker aanzien.
Dus loop vooral even rond.
Groet, Sijmen.