Beste mensen,
Seizoenen komen en gaan, nu breekt de herfst al weer aan.
Iedere week wordt het land een beetje leger.
Behalve de wisseling der seizoenen is er soms, gelukkig niet vier maal per jaar, een wisseling van medewerkers.
Twee ervan kennen we al van toen-ze-nog-echt-klein waren.
Elza was vanaf haar geboorte ons buurmeisje, en Aileen namen we mee in de auto naar school vanaf haar vierde jaar, samen met Elza en Esther, onze dochter.
 
Als jonge, 16 jarige guppies kwamen Elza enAileen ons zes jaar geleden helpen in de winkel.
 Alles moest hen nog geleerd worden, en dat was leuk om te doen. Kassa leren kennen, afrekenen, maar ook: schoonmaken, kaas snijden, rare groentensoorten leren kennen, klantbejegening, spiegelen, hygienecodes, het struktureren van de dag enz.
Twee meiden met twee totaal verschillende karakters. Elza vaak 5 minuten te laat, maar dan als een ge-organiseerd dieseltje de dag doorwerkend en nooit naar huis gaand voor alle klusjes van de dag gedaan waren. Zorvuldig hield ze de kaas in de gaten waar ze alles van weet, zorgde voor het schoonmaken van de koelingen en is een wandelende bron van recepten.
Aileen, spontaan en hartelijk, soms zo spontaan dat ze hardop dingen roept die niet helemaal de bedoeling zijn. `Deze wortels waren gisteren toch veel goedkoper` of `moeten deze dozen niet voor de halve prijs, die zien er toch niet uit ` waren niet altijd fijnzinnig getimed in een volle winkel.
Altijd klaar om met een feilloos kleurgevoel de mooiste boeketten bloemen makend, waarbij tijd geen rol speelde.
Rond hun leeftijd gebeurt er veel in een mensenleven, en veel hebben we van de zijlijn mee mogen maken, heel veel samen gelachen, en af en toe was er een traan. Zij zijn ons al die jaren dierbaar geweest, en de dag dat in Juli in de winkel het bericht binnen kwam, dat ze een etage in Amsterdam gevonden hadden, waren zij heel uitgelaten, maar kwamen bij Sis spontaan de tranen omdat ze nu toch definitief zouden vertrekken.
Hoewel,…definitief…, af en toe zullen ze nog wel invallen..
 
We wensen hen van harte veel succes.