Beste mensen,
 
Ik weet niet hoe u het vindt, maar ik vind er niets aan. Aan het weer, bedoel ik. Plus 10 graden in Januari, met een overvloed aan regen, en geen echte regen maar van dat gemiezer. Of is het gemieser??.
Maakt niet uit, mijn handen werden net buiten vreselijk koud toen ik de hoefjes van de schapen aan het knippen was, en in de winkel is het ook niet echt warm. Geef mij maar 10 graden vorst met een zonnetje, dan gaat mijn humeur met plus 10 punten omhoog.
Binnenkort komt er trouwens voor ons prive even een hele verandering in onze warmtehuishouding, dan gaan we vanuit deze zoveelste kwakkelwinter even naar tropische temperaturen. Zoals u misschien weet, hebben we twee dochters, eentje momenteel in Milaan, en de jongste in Ghana, Afrika. Zij heeft haar studie Huidtherapie onderbroken om een tijdje vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, en is op een project in Ghana terechtgekomen. Ze helpt daar in een klein ziekenhuisje in de bush-bush.
Nu schijnt er iets van een Afrika-koorts te bestaan. Niet zoals als Malaria of Gele Koorts, daar kun je je tegen inenten, wat we dan ook hebben gedaan. Het zit meer tussen je oren.
Als je kennis hebt gemaakt met dat continent kan het je zo te pakken hebben, en daar helpt dan geen pilletje tegen.
En je raakt het je leven lang ook niet meer kwijt.
Wij merken uit de mails die we van onze dochter krijgen dat ze duidelijk besmet is.
Vandaar dat we graag willen weten wat voor virus dat is.
We vertrekken de eerste week van Februari, en komen net op tijd terug voor het echte werk op het land begint aan het einde van die maand.
Het zal een vreemde gewaarwording worden, zo`n andere cultuur.
We hopen u er terzijnertijd verslag van te doen, en beloven dat we terugkomen.
Het virus schijnt namelijk voor ouderen, wat wij inmiddels zijn, niet zo besmettelijk te zijn.
Op de tuin gaan ondertussen de dingen gewoon door, alhoewel gewoon, het blijft toch ieder jaar weer bijzonder.
De eerste tuinbonen worden gezaaid, de eerste sla geplant in de kas, paden opgeknapt, heggen gesnoeid, en nagedacht over de toekomst. Dit jaar hopen we op een nauwe samenwerking met het Pinetum, de Costerustuin, de Bijenschans, de tuin van Schoonoord, het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, en ook op Hilverbeek en Jagtlust worden leuke initiatieven ontwikkeld.
Hierover later meer, we gaaan nu eerst het muskietennet eens uitproberen.
Een warme groet, Sijmen en Sis.