Beste mensen

Allereerst een heel gezond en gelukkig jaar gewenst van ons allen. Een jaar ook met veel begrip en warmte voor elkaar.
Voor de tuin hoop ik op een jaar met veel zon, en eens per week (`s nachts)  een flinke bui regen.
Dat zal wel niet helemaal uitkomen, maar hopen kan altijd. En als het verhaal klopt dat het weer tijdens de twaalf heilige nachten staat voor het weer van de twaalf maanden dan belooft dat heel wat goeds, veel hoge drukgebieden, mooi helder weer met een vochtige augustus.   We zullen zien.
Deze maand zijn we nog bezig met de laatste opruimwerkzaamheden, en wordt er hard nagedacht over wat er waar en waarneer geplant en gezaaid gaat worden.
Kortom, het teeltplan. Natuurlijk is er door de opgebouwde ervaring veel wat we over kunnen nemen uit andere jaren, maar ook is het leuk weer nieuwe dingen te proberen, en teelten die afgelopen jaar gewaardeerd werden uit te breiden.  Een proces van wikken en wegen, schuiven en meten, en dan uiteindelijk de zaden bestellen.
De pootaardappelen en uitjes zijn trouwens voor de Kerst al besteld, en de tuinbonen worden volgende week al voorgezaaid in de kas.
De kas die momenteel gedeeltelijk weer wordt bemest met mooi uitgerijpte kompost, en waar de eerste raapsteeltjes gezaaid gaan worden.
Onze hulp-boeren gaan voor Natuurmonumenten werkzaamheden verrichten in het bos, en misschien al op de tuinen Jagtlust en Hilverbeek. Inmiddels is het verlenen van deze dagbesteding een volwassen tak  van het bedrijf geworden, en dat binnen een korte tijd. Marja, de begeleidster woont nu ook op het terrein en hoeft niet meer op en neer naar Amsterdam.
In de winkel zijn de nieuwe medewerkers inmiddels goed ingewerkt en hebben er zin in, zoveel zin en nieuwe ideeen dat u soms uw vertrouwde potje of zakje op een heel andere plaats moet zoeken, omdat het daar beter `staat`. Vraagt u dan gerust!!
Esther Ekelmans verwachten we naar haar zwangerschapsverlof we weer terug in april.!!
 In en rond De Serre is inmiddels alles afgebouwd, en Sander kan alle energie nu steken in het bereiden van heerlijke maaltijden, het bakken van pizza`s, en lekkere taarten. Kortom, wij zijn klaar voor het nieuwe jaar.