Beste mensen

Allereerst mag u ons, voor zover u het al niet gedaan heeft, feliciteren. Wij zijn de blijde opa en oma geworden van een meisje met de naam Sara.
En Esther Ekelmans, die u uit de winkel kent, is bevallen van een zoon, Ruben. Dus veel nieuw leven in dit nog prille jaar.
Onze dochter woont in Zwitserland en wij hebben de eerste 14 dagen bij schoonzoon en dochter, Sergio en Linde, gelogeerd en van dichtbij mee mogen maken hoe een klein kindje een start maakt in het leven, wat dan ook tevens de start is van een gezin.
Bij alles wat nieuw uit de verpakking komt fladdert er wel een gebruiksaanwijzing mee, vaak in handige talen zoals het Fins of Koreaans. Ikea doet het handiger, met alleen tekeningetjes van een mannetje. (Wel weer een mannetje trouwens die al die schroefjes vastzet).
Maar krijg je een nieuw mensje aan je zorg toevertrouwd zit er nooit een passend foldertje bij.
Natuurlijk zijn er heel veel boekjes, en nog meer meningen. Wel wakker maken of laten slapen, laten huilen of aanleggen, eerst badje of daarna enz. Maar al die kleine mensjes verschillen, en het is aan de nieuwe, door slaapgebrek en emoties overmande ouders de taak om daar een weg in te vinden..En dat lukt ze goed daar in Zwitserland, daar zijn we best gerust op.

Bij zakjes zaad staat meestal op de achterkant hoe je van een onooglijk zaadje een mooie krop sla of een prachtige bloem kunt kweken. Soms in tekst, vaak ook zoals bij Ikea met duidelijke pictogrammen. De bloem is dan op alle pakjes dezelfde saaie Margriet, met daarbij de hoogte, het aantal cm tot de buurbloem, en een hele of halve zon.
Dat laatste is het moeilijkst, want wat is nu halfschaduw?? De hele dag een beetje zon, of alleen `s ochtends volle zon en dan schaduw?? En hoe is het dan met de bemesting, en wat wordt het weer dit jaar.. Veel regen, of juist heel droog.
Gelukkig is er dan de ervaring.
Met kinderen krijgen is dat wat lastiger en begrotelijk, maar een tuinjaar begint ieder jaar weer opnieuw..
De teeltplannen waar we in schema hebben gebracht wat we waar en wanneer gaan zaaien en planten hangen klaar , de zaden zijn of worden besteld en onze jarenlange ervaring, en daarmee ontwikkelde intuïtie moet ons leiden .
We hopen op een jaar dat we van heel veel lekkere en mooie groenten en bloemen kunnen genieten.
En van onze kleindochter Sara natuurlijk.
Want Zwitserland is soms wel erg ver weg!
Vriendelijke groet,
Sijmen.

P.S. Om alvast te noteren!! Zondag 8 mei is onze grote Open Dag!!!!
Familieleden, kennissen, kinderen en kleinkinderen van harte welkom..