Beste mensen

Allereerst een goed 2011 gewenst, met daarin veel mooie momenten.
Vroeger, en dan ook heel vroeger, was voor mij de maand Januari in het jaar zoals de zondag in de week, heel lang en heel saai..
Na de maand December, met Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw volgde een maand waarin niets gebeurde, een maand met korte dagen, kou en nattigheid. En dan ook nog eens 31 dagen lang.
Nu is het echter één van mijn favorieten.
Korte dagen betekent ‘s avonds lekker bij de houtkachel lezen zonder schuldgevoel over wat er buiten nog moet gebeuren.
Heerlijk alle zgn. belangrijke post op een hoop laten liggen, volgende week is er ook wel tijd.
En de BTW- aangifte moet pas weer eind Maart dus de boekhoudster is met niets ook tevreden.
En wat is er nog leuker om met een teeltplan bezig te zijn en zaden te bestellen voor een tuin die nog alleen in het hoofd bestaat.
Waar dus geen onkruid groeit, het op tijd regent en ziekten een onbekend begrip zijn. Dit wordt een jaar met de mooiste bloemen en de heerlijkste groenten en bij twijfel kijke men nog even goed naar de mooie afbeeldingen in de gidsen of op het zakje zaad.
Wat de maand Januari nog leuker gaat maken is de geboorte van ons eerste kleinkind.  Ik heb nooit gedacht dat ik dat zo leuk zou vinden en ook zo spannend. De geboorten van onze twee dochters waren heel bijzondere momenten, ook de zorg daarna.
Nu ervaren we dat opnieuw, maar op een of andere manier intensiever…
Misschien omdat we nu ouder zijn geworden en meer weten wat er goed, maar ook fout kan gaan. Of dat onze herinneringen zich verdiepen, een laagje extra krijgen.
Wat het wordt en wanneer precies weten we nog niet.. Wel wààr, in Lugano in Zwitserland, waar ze met haar man sinds kort woont.
Dus staat onze koffer staat bijna gepakt, een mand met cadeautjes in de auto en de telefoon paraat.
Januari, een spannende, enerverende maand.
Vriendelijke groet, met de volgende brief hoort u meer..
Sijmen en Sis.