Beste mensen 

Vrijdag de Dertiende heeft niet het alleenrecht op het brengen van ongeluk, soms heeft een doodgewone doordeweekse dag ook aspiraties om verkozen te worden als ongeluksbrenger.

Neem nu Woensdag de Tweede.

Een stralende dag, prachtig weer.

Die begon met een klein, maar heftig echtelijk meningsverschil.

Voor het naar buiten gaan was dat gelukkig weer opgelost.

Nadat de echte werkdag was begonnen kwam een van onze hulpboeren, Edwin, met de mededeling dat hij per ongeluk een steel had gebroken. Dat gebeurt wel vaker, maar dit was een steel van een stuk gereedschap wat moeilijk verkrijgbaar is.

Even later meldde Martin dat er in het weekend een kistje plantjes verdwenen was..

In het najaar, als de bloemenborders worden schoongemaakt worden hier en daar plantjes uitgestoken om in het voorjaar elders te worden geplant. Maar nu, plantjes weg ondanks het “ niet voor de verkoop“ bordje

Vlak daarna komt Edwin aangerend lang“s het pad al roepend, “NOOD AAN DE MAN“

 In zijn nooit aflatende ijver bij het verplanten van een Hortensia dacht hij een Bamboe-wortel tegen te komen, dus hop, de schep erin en doorsteken. Helaas, het was een zwarte ethyleen slang. Van onze waterleiding…

In de middagpauze  bleek vijf maande mail uit de mailbox verdwenen, en oh ja, het was de dag dat Papandreou meedeelde een referendum te willen houden..

Het was de bedoeling de werkdag te besluiten met doorzagen en het weghalen van een omgevallen boom in de wijngaard. Maar het werken met een kettingzaag op een dag als deze leek me ineens niet zo`n goed idee.

Inmiddels zijn de waterleiding en de steel  weer gerepareerd, blijven plantjes en mail zoek, heeft Griekenland, en wij dus ook, nog steeds een probleem en blijven we genieten van de mooie Herfst.

 

Een tijd waarin op onze groentestelling steeds meer wintergroenten te zien zijn.. aardperen, schorseneren, pastinaken, boerenkool, zuurkool. Tijd voor de stamppotjes en een boek bij de open haard. Ik vind de herfst en winter altijd een geweldige uitvinding na een drukke zomer.

Wat de open haard betreft: we verkopen nu ook open haardhout, afkomstig vanuit het Naardermeer. Een van de taken van Wouter Slors, de rietsnijder,  is het weghalen van alle bomen en boompjes. Zou dat niet gebeuren dan zou het Naardermeer al snel geen meer meer zijn maar veranderen in bos. Dit hout is netjes op maat, gekloofd en wel bij ons verkrijgbaar. Het brandt rustig en schoon en u steunt ook nog het Naardermeer.

Met vriendelijke groet, Sijmen.