Beste mensen

Na een prachtige Novembermaand, met veel zon, mooie luchten en bladeren die lang de bomen kleurden, is het nu alweer December.

Met een zeer stormachtig begin!! Het is goed dat de Sint weer vertrokken is, het dak is niet meer de veiligste plek ,deze dagen..

We hebben een gezellige Sinterklaas gehad, en nu de gedichten nog eens zijn  herlezen, het pakpapier bij het oud papier, liggen de gekregen boeken op een stapeltje te wachten op die heerlijke rustige winteravonden.

Gedurende de dag zijn we nog druk met een aantal zaken deze maand.

In de grote kas maken we voor onze hulpboeren, en natuurlijk ook voor onszelf, een verwarmde ruimte. Dat betekent tegelen, gas en wateraanvoer, keukentje maken, en nog heel veel andere zaken waarvoor we niet helemaal zijn opgeleid.

We ontdekken onder ons nieuwe talenten, en soms ook het ontbreken daarvan ..

In die nieuwe ruimte kunnen we koffie drinken en onze boterhammetjes opeten, en als het buiten te nat is klusjes doen .Natuurmonumenten heeft deze winter niet heel veel boswerk voor ons, dus zullen we meer binnen bezig zijn. Gereedschaps onderhoud, schilderwerk, en ook het maken van bundeltjes hout  van de gesnoeide druiventwijgen. Die zijn heel geschikt voor de barbecue volgende zomer..

( gegrilde nieuwe aardappeltjes, met asperges van eigen bodem en een glas eigen wijn; kan het nog mooier..)

Deze maand nemen we ook afscheid van Erik, die drie jaar lang onze hulpboeren heeft begeleid en nu zelf een tuinderij gaat beginnen. Hij heeft ervoor gezorgd dat alles wat op de tuin gebeurt  aan dagbesteding voldoet aan de kwaliteitseisen die nu van ons gevraagd worden.  We wensen hem heel veel goeds met zijn nieuwe project, en zullen hem volgend jaar ook zeker eens met ons allen bezoeken.

Julien neemt het stokje van hem over, zij zal zich binnenkort eens in een nieuwsbrief voorstellen.

Verder nadert natuurlijk de Kersttijd, en ons hele erf staat vol met kerstbomen. Sommigen al voor het tweede jaar, het zijn namelijk adoptiebomen, die zomers op een biologische tuin in Leusden staan, en de Kersttijd bij mensen thuis. Zo hoeven er niet telkens opnieuw bomen gekapt en getransporteerd te worden. Heeft U ook belangstelling voor zo`n boom? ze zijn er in verschillende maten.

Kortom, het is nog even een drukke, maar ook heel gezellige tijd..

Vriendelijke groet, namens allen,

Sijmen