Beste Mensen,

Hoor de wind waait door de bomen, zelfs in huis hier waait de wind.

Niets is minder waar, deze regenachtige,  kleumende maandagmiddag in ons `oude`, slecht ge-isoleerde en kierende huis. Een koude luchtstroom trekt langs mijn benen terwijl ik achter de pc zit.
Gelukkig is dat nog maar een tijdelijk ongenoegen. We hopen definitief ergens in Februari, misschien Maart te verhuizen naar ons warme, tochtvrije en energiezuinige huis.
Maar terug naar buiten; het land ligt er leeg bij, op de boerenkool na, en de groene velden met haver die we als groenbemester hebben ingezaaid. Het blad is grotendeels al van de bomen, en in de striemende regen zoeken de schapen regelmatig beschutting in hun stalletje. Geen weer om buiten te zijn als het niet nodig is, wel even tijd om iets van ons te laten horen.  Even de actuele nieuwtjes bijpraten.
Om bij de schapen te beginnen, de ram heeft wel echt mannetjesgedrag getoond, maar of het geleid heeft tot dekkingen weten we niet. Zulks geschiedt naar behoren vooral `s nachts, dus blijft het even afwachten tot Maart of we met lammetjes worden verblijd.
Van de boomgaard is nu een groot aantal bomen ge-adopteerd, maar nog niet allen. Mocht u nog op zoek zijn naar een origineel Sint of Kerst cadeau, dan is dit misschien een idee. Ontvanger heeft dan naast de oogst volgend jaar ook recht op het meegenieten van de bloesempick-nick in Mei, in de bloeiende boomgaard omringd door rond springende lammetjes. (Als de ram tenminste?)
Ook hebben we kado bonnen, en kunnen we originele, mooie en/of lekkere kerstpakketten verzorgen.
Verleden week hebben we een aantal kamerleden in de Serre op bezoek gehad, die samen met progressieve ontwikkelaars en architekten in gesprek zijn gegaan over een betere, groenere ontwikkeling van de ruimte in ons land. Leuk dat zo`n ontmoeting nu bij ons kan plaatsvinden.
Maar het was wel even wennen aan het aantal rondlopende maatpakken op de tuin.
Op 9 december kunt u trouwens ook genieten van Sanders kookkunst in de Serre, het menu vindt u aan de achterkant van deze brief.
Tot slot zijn we blij dat we weer normaal bereikbaar zijn, het is wel erg stil geweest in de winkel.
In een volgende brief vertellen we meer over de plannen voor deze winter!!

Vriendelijke groet, Sijmen.