Beste mensen,

Geen valse start voor ons dit jaar, zoals voor Marianne Timmers. Integendeel, van een snellere en betere start hadden we niet kunnen dromen. Januari was een droge maand, en toen in Februari de vorst verdween en het wettelijk toegestaan was te mesten was de grond mooi droog om de last van de zware trekkers met mest te dragen. Ieder jaar weer een spannende dag, echt een startschot. Ook een dag dat we door de prikkelende mestlucht zin krijgen te beginnen. Een paar dagen erna werd de grond gespit en nu ligt het land er prachtig bij, te wachten op zaad of plantje.
Afgelopen week werden ook de 36 bestelde hoogstam fruitbomen gebracht, die inmiddels zijn geplant. Het vraagt misschien nog wat voorstellingsvermogen, maar het beeld van bloeiend fruit, de Imker met zijn bijenstal, de rondhuppelende lammetjes onder de bomen, het wordt toch langzaam werkelijkheid. En over 5 jaar hebben we 15 verschillende soorten appels, een paar soorten pruimen, en verschillende peren in de winkel.
Met de mooist denkbare namen, Notaris-appel, Ingrid – Marie, Zoete Bloemee, Ster-appel, Comtesse de Paris, Beurre Alexandre, Doyenne de Comice, Zwijndrechtse Wijnpeer.. Zomaar wat namen van de vele oude rassen waarvan we een aantal geselekteerd hebben op grondsoort, gebruik, ziektegevoeligheid, en om heel eerlijk te zijn ook een beetje op naam. Want wie zou nou die Parijse gravin geweest zijn,
en welke kleur ogen had die Ingrid ? Marie??.
Vragen om straks bij weg te dromen op een mooie zomerse dag op een van de pick-nick banken. Naast wat schapen is het ook de bedoeling in de toekomst in de boomgaard kippen te laten scharrelen, maar vooralsnog ben ik blij , met de dreiging van vogelpest, even kip-vrij te zijn.
In de kas komen raapsteeltjes, spinazie en radijs boven de grond uit piepen, en sla, pak-soy en koolrabi zijn door zorgvuldige handen geplant.
Kortom, we hebben een goede start gemaakt dit jaar.
Met vriendelijke groet namens alle tuin en winkelwerkers, Sijmen
?
P.S. Wij zoeken iemand die al die jonge veelbelovende bomen van een passend water- en windvast naamplaatje kan voorzien.
P.S. nogmaals, Bij `Vroege Vogels`, op de zondagochtend, wordt wekelijks even stilgestaan bij het wel en wee der seizoenen op Land & Boschzigt!!
?