Beste mensen.

De biologische landbouw was weer eens flink in het nieuws deze week.
Allereerst kopte de Volkskrant? `Biologische groenten niet echt gezonder dan gewone`.
Dit naar aanleiding van een onderzoek uitgevoerd in opdracht van de Consumentenbond naar het verschil in vitamines en anti-oxydanten in biologische en gangbare groenten. Een verschil wat niet aantoonbaar was in dit onderzoek.
Verderop in het artikel zegt Bert Ruitenbeek van Biologica dat dit misschien wel jammer is, maar dit is maar een onderzoek van de vele, in andere onderzoeken is meestal sprake van een hoger vitamine-C gehalte en een hoger droger stof gehalte. Wat weer wil zeggen dat er minder water in zit.
?Zelf hebben we ook wel eens deel uitgemaakt van zo`n onderzoek, waarbij we ook blind moesten proeven van wortels van biologische en gangbare bedrijven, en ik kan u verzekeren dat je dat echt wel proeft!
Dit nog los van het gebruik van pesticiden.
Ook in het nieuws deze week was het feit dat er zoveel gif op mandarijntjes zit dat er afgeraden wordt kinderen meer dan twee mandarijntjes per dag te geven .? ?
Maar net zo belangrijk als onze gezondheid is natuurlijk het milieu, en er
is wel degelijk een verschil in het denken daarover in de gangbare landbouw of de biologische.
Zo zou een biologische boer nou nooit op het idee komen om varkensresten c.q. varkensvet te verwerken tot veevoer. Want ook dat was in het nieuws, alleen maar omdat er toevallig teveel dioxine inzat.
Maar je geeft je dieren toch geen omgesmolten varkens.
Als laatste nieuwtje ook deze week in de krant dat de omzet in supermarkten terugloopt, alleen de biologische winkels laten jaar op jaar een gestage groei zien.
Gelukkig maar, uw gezonde verstand laat zich niets wijsmaken.
?
Gegroet, we zijn weer aan een nieuw groeiseizoen begonnen.
(en de beelden op het journaal?? Inderdaad, onze winkel, maar wel drie jaar geleden.)???
?