Beste mensen

Hier weer de laatste nieuwtjes van het land.
Allereerst welkom aan hen die voor het eerst kennis maken met ons.
U die bij “Sapori del Mondo” aan de Middenweg in Amsterdam voor de eerste keer een tas ophaalt.
Dat is ons tweede adres in Amsterdam waar we onze groentetassen bezorgen, en het is best leuk om na al dat platteland doordeweeks even de `Stad` in te duiken. Gelukkig wel tegen de stroom in.
Op de tuin wachten we met spanning wanneer er mest gereden kan worden, dagelijks hebben we contact met de loonwerker .
Dat kan alleen als de grond droog genoeg is, als er geen sneeuw ligt en als hij de tijd ervoor heeft. Dat is drie x als…
Iedere keer als we denken,”nu kan het”, gaat het toch weer regenen.
Dan wordt het snel te nat voor de zware machines, er komen rij-sporen in het land waar jaren later de gewassen nog niet goed kunnen groeien.
Pas als hij geweest is en op ieder perceel de juiste hoeveelheid mest is uitgereden (wat heel precies luistert) hebben we de regie weer in eigen hand, en kunnen we gaan zaaien en planten.
Ondertussen zitten we niet stil, deze week hebben de hoogstam fruitbomen hun jaarlijkse snoeibeurt gehad, de hoeven van de schapen worden geknipt (dat heet bekappen) en de laatste winterpostelein is uit de kas ge-oogst zodat daar gemest en gespit kan worden.De koolrabi’s, sla, raapsteeltjes kunnen dan de grond in.
En verder is het ook nog heel veel bellen en bestellen, zodat alles in huis is als de grote drukte straks begint.
De lekke beregeningsslangen moeten vervangen worden, er is extra folie nodig voor de nieuwe aspergebedden, de papieren draagtassen zijn bijna op, evenals de folders, de muziek voor onze Open Dag moet nog geregeld worden enzovoorts..
Dit jaar wordt de landelijke Open Dag voor biologische bedrijven eerder gehouden dan de afgelopen jaren, nl. op Zondag 7 Juni.
En het wordt weer heel leuk beloof ik u,dus kunt u uw vakantieplanning nog even bijstellen, die moeite is het waard..
Voor het oogsten van de asperges zijn we nog op zoek naar medewerkers:
Heeft u een zoon of dochter met twee rechterhanden, van een jaar of 14,15 die tijd heeft in Mei en Juni, een ontoereikend banksaldo voor de vakantie die er dan aan komt? stuur maar langs!!
Groeten van ons allen, aan het begin van een nieuw groei-seizoen.
Sijmen.

P.S.:over 2 weken komt een nieuwsbrief, een “special”, gewijd aan de wijngaard die we gaan beginnen op Hilverbeek!tot over 14 dagen dus.