Beste mensen

Aan het konstant mooie weer is even een einde gekomen, en daarmee ook aan het vanzelfsprekende buiten koffie en thee drinken. Gisteren waren we naar het kleine kasje gevlucht waar tenminste een kachel brandt.
Martin was daar al enige tijd bezig geweest met het zaaien van bloemen, op de grond stond een lange rij zaaibakjes met per bakje meestal twee verschillende soorten zaden. Een bijzonder mooi gezicht, al die verschillende groottes en vormen. Zaden met haakjes om zich via kleding of vacht te verspreiden, met pluimpjes om via het luchtruim verder te komen, hele kleine zaden en heel grote, zoals die van de Ricinus, oftewel Levensboom. Dezelfde waar die heel giftige stof van gemaakt kan worden die af en toe opduikt in Londen en Paris en waarvan men vermoedt dat ze gebruikt kunnen worden bij aanslagen.
Maar bij ons gaat het om de plant, een hoog opgroeiende opvallend donkerrood gekleurde eenjarige die prachtig kontrasteert met het omringende groen, en vooral in de herfst de aandacht gevangen houdt.
Een herfst die gelukkig nog ver weg is , voor die tijd kunt u nog lang genieten van alle andere bloemen, in de borders, in de door Martin gemaakte boeketten of in de pluktuin waar u dit jaar zelf uw boeket mag samen stellen. En op de grote tuin zijn de eerste zonnebloemen alweer gezaaid.

Vriendelijke groet van alle tuinmensen.

 Sijmen

P.S. Wat vindt u van onze nieuwe borden aan de weg? Al lang een wens en nu ontworpen en geschilderd door Wietze Bakker. Waarvoor onze dank!!.

P.S. 2 Sla, raapsteeltjes en pak-soy zijn alweer van eigen teelt, net als de bieslook.
Rabarber en koolrabi volgen al snel.