Beste mensen
 
Wanneer  de zon  schijnt heeft ze al behoorlijk kracht, en daarmee lijkt de grauwsluier die over dit voorjaar hing te verdwijnen.
Want grauw was het wel, daarover zeurden we allen eensgezind.
Natte jassen, dikke truien, kwijnende plantjes, kouwelijke handjes enz.
Maar nu is het Voorjaar werkelijk daar en krijgen we al een bruin kleurtje. Zelfs de eerste korte broek is al gesignaleerd.
Dat mooie weer was heel nodig, want onze akkers werden lichtgroen van alle ontkiemende onkruiden en smeekten om een schoffelbeurt, Martin
had nog een aantal borders te `schonen`, en de asperges lieten tot voor kort geen enkel groeipuntje zien.
Nu is echter de tuin tot leven gekomen. De bedden liggen schoon te wachten op hun gewas, in de kas zijn er al tomaten en komkommers geplant, de peulen en doperwten rijken naar het gaas waarlangs ze naar omhoog willen klimmen, en de aspergebedden zijn opgeploegd, en hebben hun zwarte folie-bedekking. De eerste oogst zal nog een week op zich laten wachten, maar daarna kunnen we aan de slag.
De was/sorteermachine is uitgetest, de aspergespin opgeladen en de messen geslepen, dus `kom maar op`!!
Wij houden dit seizoen 4 asperge(zon)dagen, waar u op een gezellige manier alles te weten komt over dit edele gewas.  Na een kopje van het een of ander  vertel  ik over geschiedenis en teelt, waarna het pas echt leuk wordt.
 U gaat met mes gewapend zelf asperges steken, en daarna  naar de `was- en sorteerstraat`.
Na nog een glaasje van het een of ander wacht in de keuken Sander Hohage, onze tuinkok, (topkok is zo afgezaagd), met ondanks zijn jeugdig uiterlijk een ervaring van vele jaren op culinair gebied.
Hoe asperges te schillen, en vooral te bereiden is het volgend programma-onderdeel, waarna geheel in Franse stijl onder de appelbomen gegeten wordt.
Inmiddels is het avond geworden, en bij het verschijnen van de eerste sterren vertrekt u naar huis, met een voldaan gevoel, tevreden over het geleerde en een maaltje asperges om het  nog eens over te doen.
 
De data vindt u hier op deze website,  evenals de data waarop u een schilder- of beeldhouwcursus kunt volgen, Uw aantal mede-oogsters en tafelgenoten blijft beperkt, dus tijdig opgeven is verstandig.

Vriendelijke groet, de tuin wacht.