Beste mensen
 
Soms wordt er spontaan een nieuw woord geboren, zoals `dauwsteken`. Dauwsteken is een variant op dauwtrappen, een oer-Nederlandse gewoonte om op Hemelvaartsdag de wekker extra vroeg te zetten om zo het ontwaken van de dag mee te maken middels een flinke wandeling in de natuur.
Voor ons is het trouwens iedere dag Hemelvaartsdag, vooral nu in de aspergetijd.
De bedden die niet met ondoorzichtig folie zijn bedekt moeten iedere ochtend vroeg geoogst worden, anders komen de kopjes in het licht en verkleuren eerst violet, en later groen.
Na een leuk roei weekend op de Friese meren hebben een paar mensen enthousiast aangeboden een ochtend te helpen oogsten, en zo waren we met een groepje van een mens of zeven al vroeg aan de gang op Hemelvaartsdag. Waarna de arbeid bekroond werd met een lekker ontbijt.
Het werd zo leuk gevonden dat zelfs zonder ontbijt in de weken daarna spontaan mensen aankwamen om een uurtje vroeg in de ochtend te komen helpen. En ook uit de winkel zijn diverse mensen aan het steken geweest op een voor hen ongebruikelijk uur.
Nu is die tijd bijna voorbij, die bedden moeten nu doorgroeien en energie opdoen  voor volgend jaar. De oudere bedden die bedekt zijn kunnen we nog dooroogsten tot 15 juni, en dat is maar goed ook. De belangstelling is overweldigend, de kwaliteit en smaak erg goed, en het zou jammer zijn nu al mensen te moeten teleurstellen.
Restaurant Robert heeft ze op de kaart, en in onze `Serre` zijn ze al eens opgediend door Jan Tjho. Komende zaterdag is Wim van Wouw degene die u kan laten genieten en vertel ik u de geheimen van de teelt.
Een heel ander onderwerp, huisvesting. Wat onze toekomstige bedrijfswoning betreft lijkt alles goed te gaan, in de Gemeenteraad wordt het een hamerstuk , daarna  volgt de Provincie. Goed nieuws dus.
Ander goed nieuws is dat de Open Dag al snel nadert, n.l. 26 juni.
Voor de huisvesting van vele oorwurmen die goed werk doen op de tuin zoeken we stenen bloempotjes. Op de Open Dag kunnen kinderen en volwassenen die vullen met stro en ophangen in onze fruitboompjes. Graag stenen potjes dus.
En als ik dan toch bezig ben, onze twee dochters zoeken ook woonruimte. Liefst iets meer dan bloempotformaat want het zijn zeker geen oorwurmen.
Esther zoekt in Utrecht, en Linde in Maastricht.
Vriendelijke groet, Sijmen.