Beste mensen,

Alsnog allemaal een goed en gezond 2007 gewenst. Wij hebben een fijne Kersttijd gehad, een rustige jaarwisseling, en beginnen weer aan een nieuw seizoen.
Met een bescheiden aantal goede voornemens.
Waarvan zowaar een aantal al gerealiseerd. Zo zijn de allerlaatste bonnetjes en cijfers al naar de  boekhouder gestuurd zodat zij ons er niet aan hoeft te herinneren.
En het teeltplan is in grote lijnen al uitgedacht en de eerste zaden besteld.
Een ander voornemen is regelmatiger een nieuwsbrief te schrijven, en verdorie, het jaar is nog maar tien dagen oud of daar ligt er al eentje voor u.
Het belangrijkste voornemen is om wat minder nieuwe ideeen te starten, en eerst wat oude plannen af te maken.
Allereerst natuurlijk ons huis wat in de afbouwfase verkeert.  Dan komen er een heleboel zaken bij elkaar, voorziene en heel wat onvoorziene.
Dat lijdt soms tot vreugde, omdat het resultaat nog mooier wordt dan gedacht. En soms tot frustratie, omdat de bouw nu eenmaal eigen wetten kent.
Mijn voornemen om niet boos te worden op sommige instanties heb ik dan ook niet kunnen waarmaken. Zo dacht ik bij de juiste persoon op de juiste manier geregeld te hebben dat we aangesloten zouden worden op het waternet. Maar afspraken maken met de PWM is als het vastpakken van hun water, je krijgt er geen greep op.  
Een andere afmaakklus is het professioneler inrichten van de keuken van de `Serre`, zodat daar met meer plezier en conform de regels gewerkt kan worden.
We gaan bezig met een aktiviteiten programma waar oogsten en koken nauw verbonden zijn. Ook de houtoven brandt wekelijks om ervaring te krijgen in het broodbakken.
Nog een oud plan is om hier en daar wat bescheiden richtingsbordjes te plaatsen, en een overzichtsbord, plus wat informatie over de biologisch-dynamische landbouw.. We zijn een ingewikkeld bedrijf,  en vooral voor nieuwe mensen is het niet erg duidelijk waar wat te vinden is.  En of we open dantewel dicht zijn.
Verder staan een loodsje voor trekker en machines ook al twee jaar op de `doe-lijst`, evenals een haag rond de parkeerplaats.
Tja, en al schrijvend komen er nog heel wat meer plannen en voornemens bovendrijven. Gauw stoppen dus, laten we die maar even bewaren tot de anderen gerealiseerd zijn, en dan vieren we, laat we zeggen, begin Augustus nog eens Nieuw Jaar.  Oliebollen-mix hebben we in de winkel alvast al over.
Tot de volgende spoedige nieuwsbrief, en groeten van ons allen, Sijmen.