Beste mensen

Eindelijk weer eens tijd en gelegenheid voor een nieuwsbrief. Tijdens de hittegolf was er wel de tijd, maar aangezien het in het kantoortje vreselijk warm was is het er toen ook niet van gekomen. Ik hoop dat u allemaal een goede vakantie achter de rug hebt. Bij ons heeft Martin de koele toppen van de Alpen opgezocht, en momenteel fietst Angelien van het oostelijkste puntje van Cornwall naar het noordelijkste puntje van Schotland. Ook tijdens hun vakantie zitten die tuinders niet stil.
Verder moeten we u bedanken voor alle belangstellende vragen of het wel ging met ons en de tuin tijdens die warme dagen.
Het ging, maar meer ook niet. `s Ochtends begonnen we om 6 uur, en werkten dan door tot 1 uur. Dat laatste uurtje was dan wel moeilijk, maar het werk moest toch gebeuren omdat je ook weer uurtjes mist .
Met de droogte valt het bij ons wel mee, we kunnen goed beregenen en bovendien is het grondwater niet diep. Iedere keer een uurtje buizen sjouwen en het volgende stuk kon weer beregent worden. Het is dan het beter om per keer een grote hoeveelheid water te geven dan iedere keer een beetje.
Wat wel erg jammer is door de warme periode achter ons is dat een boel gewassen eerder klaar zijn dan gepland. Zo waren verschillende zaaisels bonen tegelijk klaar, konden niet geplukt worden en zijn daarom weer ondergespit. Evenals de zonnebloemen die keurig met intervallen zijn gezaaid maar nu snel achter elkaar uitkomen waardoor mischien over twee weken al alles is uitgebloeid i.p.v. in oktober.
Wat onkruid betreft is het wel een makkelijke periode geweest, alle dagen waren geschikt om te schoffelen en het verdroogde gelijk. Behalve het gehate knopkruid, dat altijd onverwachts de kop opsteekt zodat iedere keer wanneer je denkt alles onder controle te hebben je weer verrast wordt. Ieder plantje en beestje heeft zal zijn nut hebben in de schepping, maar dat van de mug en het knopkruid ontgaat mij die toch.

Groeten, Sijmen.