Beste mensen,

Soms is er een duidelijke aanleiding voor een goed humeur, een leuke Sinterklaasavond, of die mooie vorstdagen daarna met een stralende zon boven witgevroren planten. De meeste mensen groeten elkaar dan ook op zo`n dag en hebben meer tijd voor een praatje. Wij hebben die vorst gebruikt om het oude loof van de asperges op te ruimen, we konden immers makkelijk over de bevroren grond rijden.

Soms is de aanleiding meer persoonlijk en voor een ander niet te begrijpen, maar zelf word ik nog steeds vrolijk als ik aan onze nieuwe blikopener denk. Wij hebben een heerlijke zachte zuurkool, maar die is in grote 10 liter blikken verpakt. Afhankelijk van het weer moet er een paar keer per week een nieuw blik opengetrokken worden en dat is geen lolletje, behalve veel kracht kostte het ook diverse openers, en werden er verschillende onderlinge afschuifmethodes zichtbaar. Als laatste opener fungeerde een klein driehoekig stukje metaal, gebruikt door bergbeklimmers en dienstplichtigen.
Maar, er is een einde aan het lijden, voor 24 euro in de kookwinkel , een blikopener werkend volgens een heel ander principe. 3 maal wezen kijken en uiteindelijk aangeschaft . Afschuiven hoeft niet meer en als u me vrolijk wilt krijgen informeert u naar de werking ervan.

Waar we ook heel blij mee zijn is de respons op onze waardebonnen-aktie. We zijn heel dankbaar met de betrokkenheid van mensen wat zo zichtbaar wordt. Met dit renteloos geleende geld willen we investeren in bedrijfsonderdelen die op korte termijn winstgeven zijn. Zo willen we heel graag van het kippenhok een `tuinkeuken` maken.
Een plek waar kooklessen gegeven kunnen worden, waar lunches klaargemaakt kunnen worden voor groepen , waar informatiemateriaal ligt, en bovenal een plaats waar men uitkijkend over het land ook kan genieten van wat het land te bieden heeft. Zodat van zaadje tot maaltijd ervaren kan worden wat biologisch-dynamisch is. Gezond, maar vooral ook erg lekker.

 Groeten, Sijmen.

 P.S. En de kippen?? Voor het huidige stel, 9 kippen en haan zoeken wij nog een onderkomen, bij voorkeur geen diepvries, Ter zijner tijd komen er weer op een andere plek kippen terug.