Beste mensen,

Ik vrees dat dit een rommelige nieuwsbrief gaat worden. Wij gaan namelijk op vakantie, en dan lukt dat schrijven niet zo goed. Telkens dwalen de gedachten af naar een blauwe zee, een blauwe lucht en spannende wandelroutes.
Bovendien zijn er heel veel korte nieuwtjes te vertellen.
Allereerst is de wereld een klein nieuw mensje rijker: zij heet Eva Marie, en is de dochter van Esther, (niet onze dochter, maar Esther die in de winkel werkt) en Rob, die o.a. voor een regelmatige aanvoer van brownies zorgt en onze web-site verzorgt. Beiden moesten we missen de afgelopen tijd, u weet nu waarom.
Esther zullen we nog wel wat langer moeten missen, we wensen hen een mooie tijd toe.

Wat de schapen betreft blijft het zolang het nog geen winter is een zorgelijke situatie. De knutjes vliegen nog volop, en brengen het blauwtongvirus over. Het zwarte schaap, Quinte, is er goed doorheen gekomen, maar een van de nieuwe schapen staat het schuim op de bek. Een teken dat er zweertjes in de bek zitten.  En Wynne loopt heel erg kreupel. Heel vervelend en pijnlijk voor haar. Hopelijk loopt het met deze twee ook goed af.

Deze week zijn ook burgemeester, wethouders en de raad bij ons te gast geweest, tezamen met de ondernemersvereniging van Wijdemeren. Zij kwamen hier genieten van een heerlijke lunch die Sander voor hen had gemaakt; ze waren vol belangstelling naar het reilen en zeilen van de tuin en alle toekomstplannen.
Waarover een andere keer meer, want dat vraagt wel 2 nieuwsbrieven: we gaan eerst genieten van die blauwe zee, weet u wel.

Wat me met een vreemde hink-stap-sprong brengt bij de Kerst.
Het is namelijk nu al de tijd, of u nu wilt of niet, om na te denken over de Kerstpakketten. Jawel, heeft u een bedrijf met werknemers, dan kunt u er niet omheen. Wilt u dat eens anders, leuker, persoonlijker en lekkerder, graag willen en kunnen wij dat voor u verzorgen.Neemt u eens kontakt op met Sissie ?
Als laatste, Natuurmonumenten heeft weer een aantal herfstwandelingen met gids, waarbij u kunt genieten van een lunch hier op de tuinderij.
Daarover staat meer op de achterkant van deze brief.
Een Warme Vakantiegroet, Sissie en Sijmen.
De winkel blijft trouwens gewoon open, alleen zijn er geen groentetassen op   
19 en 26 oktober.