Beste mensen

Hilversum = Mediastad. Daar merken we niet zoveel van.
Wel worden we enkele malen per jaar gebeld of er voor een programma de tuin gebruikt kan worden als locatie, of is er met grote spoed een opname nodig van een veld spruitjes of een bed sla. De vraag over sla wordt dan meestal in Januari gesteld, en die met spruitjes in de zomer.. Ook is er eens serieus gevraagd of we zuurkool op het land hadden staan.
Vaak zeggen we nee ,het maken van opname`s kost n.l.  altijd veel tijd waar niets tegenover staat. Soms zeggen we ja.
Deze week wilde de schooltelevisie een opname maken voor groep 6 tot 8 over het weer, en hoe belangrijk dat is in ons werk. Die ochtend had ik ruim de tijd voor om over het weer na te denken, want meedoen aan een t.v. opname is vooral een kwestie van geduldig wachten.
Tot de wolk weg is, de hond niet meer blaft, het vliegtuig verder is gevlogen, de lens is schoongemaakt, de bladblazer van de buren, de wolk weg is, de hond, bladblazer, buren, enz..

Het was een raar en moeilijk jaar..April  en Mei waren droog, maar ook heel koud waardoor de groei langzaam op gang kwam.. Er volgde ook een droge zomer tot Augustus, toen werd het weer nat en in September koud. Daardoor is de boerenkool erg klein gebleven..
We hebben hele mooie sla en boontjes gehad, met weinig last van luis.. Maar de suikermaïs, prei, uien en bospeen hadden met wat meer regen een stuk meer opgebracht. En ook de pompoenen zijn te klein gebleven.
Volgend jaar moeten we misschien toch maar wat meer de beregening gebruiken..
Maar ja, misschien wordt het dan wel weer heel nat..
In de kas is inmiddels de veldsla en winterpostelein goed aan de groei, en we hopen met een week of twee te kunnen beginnen met oogsten, dan hebben we weer vers groen uit de eigen tuin in het assortiment.  De schorseneren zijn een beetje kort, maar wel lekker dik, en de topinamboer heeft het weer goed gedaan en kan ons de hele winter van die lekkere soep voorzien..

Mocht het trouwens net zo`n barre winter worden als de afgelopen winter waardoor we voor sommigen onder u slecht bereikbaar zijn, of  is er een andere reden waardoor u niet kunt komen, laat het ons weten. Vanaf €45.00 bezorgen wij uw boodschappen in de regio thuis zonder bijkomende kosten.. U kunt uw bestelling dan doorbellen naar de winkel,  035-6563867

Het is nog een beetje vroeg, maar mocht u iemand of meerdere iemanden willen verblijden met een Kerstpakket met een meerwaarde, neem dan eens contact op met Sissie of Willem.
Een voorbeeld staat in de winkel.
En laten we nu mogen genieten van een  echte Herfst, met  van die mooie Hollandse luchten.

Vriendelijke groet, Sijmen