Beste mensen

Gisteren hebben Martin en ik een zakelijk uitje gehad, en dat gebeurt niet vaak.
Gewoonlijk hebben we het te druk om op de vele uitnodigingen in te aan, die ons iedere winter worden gestuurd. Variërend van  jubilerende mechanisatiebedrijven, fuserende veilingen, symposia over voeding en derde wereld, boerenoverleg, enzó
Maar deze was te leuk, een middag en avond over asperges, peulen, aardbeien, en mechanisatie op kleine tuinbouwbedrijven. Met, niet onbelangrijk, een biologische lunch, en nog belangrijker, de bijeenkomst werd gehouden op het bedrijf `De Stroom`.
Dit groente abonnementbedrijf  ligt in het mooie plaatsje Hemmen, vlak bij Wageningen in de Betuwe.
En, dat was de echte doorslag gevende reden van ons bezoek, is opgezet 5 jaar geleden door Angelien en Welmoed. 2 meiden, nu jonge vrouwen, die op onze tuin een aantal jaren stage hebben gelopen en het vak geleerd.
Zij hebben het laatste jaar van hun werkervaring hier een groot deel van de tuin  onder hun hoede gehad, waaronder ook de hele organisatie van de Groentepakketten, inclusief het telen van  de gewassen. Ze maakten de teeltplanning, bestelden het zaad en verzorden de teelten tot en met de oogst.

Met hun sterke wil om een eigen bedrijf te beginnen hebben ze het voor elkaar gekregen een plek te vinden, en hebben nu een mooi bedrijf opgebouwd.
Hemmen is langzamerhand een biologisch dorpje aan het worden, met hun tuinderij, een biologisch akkerbouwbedrijf waar ze hecht mee samenwerken, een grote hoogstamboomgaard met te adopteren fruitbomen, een biologische veehouder, natuurvoedingswinkel , milieueducatiecentrum enz. En alles en iedereen werkt daarin  samen..
U begrijpt, een beetje trots zijn we wel op onze meiden, en we moeten de hartelijke groeten doen aan alle bekenden.
Verder was de lunch heerlijk, en  ja, die lezingen, dat wisten we eigenlijk wel..

Vriendelijke groet, van een bijgeschoolde Sijmen en Martin.
En gaat u komend voorjaar fietsen in de Betuwe, Hemmen is de moeite waard, en doe ze dan gelijk de groeten.