Beste Mensen

Een ongeluk zit een klein hoekje, zeker op een tuinderij waar gewerkt wordt met oogstmesjes, snoeischaren, trekkers en maaimachines.  Gelukkig komt het niet vaak voor dat het mis gaat en meestal is een pleister uit een van de EHBO-dozen  voldoende.

Een paar weken geleden, voor onze vakantie, was er echter een serieus  ongeval. Door  eigen stommiteit kwam ik onder onze trekker terecht, die met het achterwiel over mijn buik reed. Omstanders konden de trekker gelukkig stoppen en in het Ziekenhuis bleek ik geen inwendig letsel opgelopen te hebben. Als gevolg van schaafwonden wel een week later een fikse bacteriele infectie  die me alsnog een aantal dagen met hoge koorts aan het ziekenhuisbed heeft gekluisterd..

Het heeft ons als gezin laten zien hoe kwetsbaar je bent en wat werkelijk waardevol is in het leven. Deze vakantie waren(toevallig?) ook onze beide dochters en kleindochter een weekje mee, dat was een speciale week…

Dank nog aan ieder die met ons heeft meegeleefd…

Net een weekje terug zitten we midden in de Herfst, en wat een mooi begin.. Twee prachtige vorstdagen waardoor de vervelende onkruiden doodvroren en de boerenkool extra lekker smaakt. Heldere nachten met volle maan waarin de bosuilen ons wakker hielden èn er hangt nog heel veel blad aan de bomen. Het afstervend aspergeloof zorgt voor heel veel tinten geel en bruin.. Er is storm voorspelt, dan zal het wel gedaan zijn met de mooie kleuren.. Alhoewel, zelfs grijs is een mooie kleur, er is zelfs een bestseller over geschreven..

Wat de groente betreft, de winter is weer de tijd van de stoofpotten met pastinaak en uien, we hebben uit onze tuin prachtige schorseneren, en deze week zijn ook de eerste aardperen, of topinamboer geoogst. Hele mooie knollen, goed voor een delicate soep. En als groene sla veldsla uit onze koude kas en de winterharde winterpostelein. Laat de Herfst  maar komen..

Groet, Sijmen