Beste mensen

Hoewel de maan moeite heeft om door de bomen te schijnen door het vele blad wat er nog hangt, naderen we toch de maand December.

Advent, Sinterklaas en Kerst komen dichtbij, een tijd van veel binnen zijn en het uitwisselen van kadootjes.

Er is een redenering die zegt dat dit voortkomt uit het verdelen van de oogst , zodat ieder stamlid de kans heeft goed de winter door te komen. Want in het voorjaar zijn er weer veel handen nodig om met het zware werk een goed begin te maken.

Hoe het ook zij, we hebben al heel wat kadootjes gehad.

Wat een prachtige Oktober ? en Novembermaanden. Mooie zonsopgangen, nevels over het veld, berijpte grassen, nog bloeiende stokrozen , koeien in de mist. Allemaal beelden om ons de winter door te helpen.

Beelden waarvoor je wel even tijd moet nemen om ze op te slaan, een kadootje wat je alleen aan jezelf kunt geven.

Daarnaast was voor ons een groot kado dat de bouw van een bedrijfswoning nu van start kan gaan. Wel een uit eigen doos, want we hebben er drie jaar hard voor gestreden, maar het geeft een heel jarig gevoel als uiteindelijk de vergunning op de keukentafel ligt.

Nog een kado is dat iemand aangeboden heeft de schaapjes te financieren, die straks het gras onder de hoogstamboomgaard kort gaan houden.

Ik zie u al zitten onder de bloeiende fruitbomen, genietend van de wilde bloemen, het gezoem van de bijen en het lammergeblaat.

Een persoonlijk kado is het feit dat onze tweede dochter nu een kamer gevonden heeft en `het huis uit ` is. Twee kinderen zien uitvliegen als zelfstandige mensen die vol zin in het leven staan is ongelooflijk mooi.

Tja, en dan nog iets over wat trivialere kadootjes.

Voor het geval dat u onze oogst met anderen wil delen, zodat zij ook de winter goed doorkomen hebben we een drietal ideeen.

Allereerst is er afgelopen jaar door Leidy en Wytze een mooi en uniek kwartetspel ontwikkeld. Op iedere kaart staat een groente, een passend gezegde of spreekwoord met uitleg, en wanneer de groente verkrijgbaar is. De foto`s zijn allemaal genomen op de tuin, en de goede kijker zal de handen van Martin, Welmoet e.a. herkennen. Leuk, leerzaam maar bovendien heel mooi.

Daarnaast hebben we nog altijd kado-bonnen, ieder gewenst bedrag kan daar op worden ingevuld.

Ook stellen we met veel plezier kerstpakketten samen voor bedrijven, vrijwilligersorganisaties, verenigingen enz. Leuk met zo`n kaartspel bijvoorbeeld.

Gegroet, Sijmen.

?

?

?