Beste mensen

Waar ik het hele jaar van kan genieten is de wilgenhaag langs de sloot. In het voorjaar tijdens de bloei levert hij stuifmeel voor de bijen, gedurende de zomer houden de over het water hangende takken het licht tegen waardoor er geen riet groeit in de sloot, in de herfst voerden we de takken aan de schapen, de `asperine`verwante stof helpt tegen de pijn van de schapen met blauwtong, en nu, in het begin van de winter , vangen de geel gekleurde bladeren het middag-zonlicht op.

Bijna al het blad is van alle bomen, maar deze haag houdt als laatste  haar bladeren vast en zorgt voor een kleurig accent. 

En dan, als ook de wilgenhaag kaal geblazen is,  is het ineens December.

Korte dagen, lange avonden, tijd voor boeken, de krant, bezoek, gezelligheid.

Mocht u nog niet in Sinterklaasstemming zijn, of voor de avond zelf een invulling zoeken dan raad ik u van harte aan naar de film `Alles is liefde` te gaan.

Voor iedereen die het geheim van de Sint al kent, een heerlijke film vol humor in een oer-nederlandse setting.

Als u daarna nog niet in de stemming bent, met een lichte buikpijn van het lachen, dan helpt niets meer.

Onze Sint zal dit jaar rustig verlopen met een dochter in Milaan en een in Ghana, 

Een paar Kado-tips willen we u niet onthouden,  sinds kort hebben we Australian chocolate in het assortiment, de allerlekkerste chocola en bon-bons.  Vooral voor vrouw of vriendin een topper.

Ook  een appelboom is een leuk idee, met een adoptie van een boom geef je iemand  de oogst van volgend jaar (hoewel dat nog niet zoveel voorstelt), en deelname aan de bloesem pick-nick in april. Afgelopen jaar is dat heel gezellig geweest, met zo`n 75 mensen zaten we aan een lange tafel in de boomgaard, en er werden zelfs gedichten gedeclameerd over appelboom, perelaar en de schoonheid van de bloesem.

Daarnaast steunt u natuurlijk het voortbestaan van de hoogstamboomgaard en de oude rassen die zo bewaard blijven.

Als laatste om te noteren, zaterdag 22 december kookt Sander een heerlijk Kerstdiner, het kan verstandig zijn op tijd te reserveren.

Een vriendelijke groet, en veel Sintplezier.

Sijmen.