Beste mensen

Mag ik even voorstellen, Wietse, Margriet, Clarien en Vincent..

4 namen van mensen die afgelopen seizoen stage hebben gelopen op ons bedrijf vanuit de deeltijd-opleiding van de Warmonderhof.

En de Warmonderhof is weer de enigste opleiding in Europa die een erkende opleiding biedt in de Biologisch-dynamische landbouw. De deeltijdopleiding is  speciaal voor volwassenen die naast hun baan, gezin of andere bezigheden graag een studie volgen met de wens om op een of andere wijze een plaats te vinden in de biologische landbouw.

Er is een grote beweging gaande in de maatschappij met een sterk groeiende interesse voor biologisch, kleinschaligheid, stadslandbouw , en, vergeef me het ouderwetse woord, gemeenschapszin.

Community supported agriculture, afgekort C.S.A.

Kleinschalige bedrijven met een nauwe band wat betreft afzet en financiering met een groep betrokken consumenten die willen weten waar hun eten vandaan komt en wie het heeft geteeld.

De Warmonderhof heeft een toevloed van leerlingen en moet alle zeilen bijzetten om ze te plaatsen.

En wij hebben een golfje van deze toevloed, een 9-tal stagiaires, want behalve deze vier namen van mensen die afgelopen seizoen begonnen zijn mogen we er nog 5 verwelkomen, Joyce, Tine, Jasper, Osman en Sophie.

9 Enthousiaste mensen die gaan leren hoe je een teeltplan maakt, hoefjes knipt, zaait en oogst, schoffelt , wiedt, je lijf gebruikt en vooral ook je hoofd zodat alles op de juiste tijd en plaats gebeurt..

In de kas hangt er nu een groot schoolbord, het enthousiasme is aanstekelijk en er wordt op mij weer een ander beroep gedaan dan gebruikelijk wat erg leuk is..

U gaat er nog veel meer over horen..

 

Op de tuin is er al een klein begin gemaakt met het komend seizoen, er zijn 1000 teentjes knoflook geplant . We hebben ze gehaald in Leusden bij een knoflookteler die rassen heeft voor onze omstandigheden. Ze kunnen nog net worteltjes maken en hebben dan een groeispurt in het voorjaar.

5 Lammeren zijn geslacht.  Deze zaterdag kunt u pakketten vlees halen in de winkel voor uw vriezer, bestaand uit koteletten, gehakt en lamslapjes. 2.5 kg voor €40.00.

En dit weekend halen we een rammetje uit Brabant zodat we nieuwe lammetjes krijgen in het voorjaar. Dat is nog een hele papierwinkel omdat we het Shetland-ras in stand willen houden maar daar schrijf ik een ander maal over, ik heb er nu nog hoofdpijn van.

Uit Twente komt ook veel goeds, behalve Ilse de Lange ook het volgend woord voor winterpostelein,  slinger um de snoet`n..

En dat zijn het natuurlijk ook, en wel heel lekkere. Fijngeknipt als raapsteeltjes in de stamppot is ook heel verrassend.

Hartelijke groet, Sijmen.