Beste Mensen

Allereerst een heel goed, gezond en gelukkig 2013 gewenst. Een nieuw jaar voelt altijd weer als een nieuw begin.

Het wordt voor ons een jaar met veel veranderingen, grote en kleinere. Martin die 22 jaar met de tuin en winkel verbonden was heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en neemt gedeeltelijk afscheid. Gelukkig blijft hij voor de bloemenborders zorgen die nog mooier zullen worden nu hij daar meer tijd voor heeft.

Ook verwachten wij een tweede kleinkind bij onze oudste dochter in Zwitserland, we zullen dan ook in Januari twee weken weg zijn om kennis te maken met deze nieuwe wereldburger..

Verder is het fijn te merken dat de Biologische landbouw  steeds meer in de belangstelling staat, ondanks alle sombere economische berichten. We merken dat in onze winkel.

Maar ook de Warmonderhof, opleiding voor de Biologisch-Dynamische landbouw, trekt steeds meer studenten.. Er is een aparte deeltijdopleiding voor ‘ouderen`,  een 6-tal daarvan komt op de tuin stage lopen.. Het is een leuke heel gemotiveerde groep, we hebben samen al het teeltplan (=ontwerp van de tuin en keuze van de gewassen)  gemaakt  en de zaden kunnen worden besteld.. Nieuwe mensen brengen nieuwe eigen ideeën, zo zullen er volgend seizoen naast de bekende , ook andere groenten op het land staan.. Over het maken van zo`n teeltplan komt binnenkort een aparte nieuwsbrief.

Ook op energiegebied gaan we een stap zetten, 15 zonnepanelen worden begin Februari geplaatst en maken ons huis praktisch energie-neutraal. Al lang een droom, nu maar eens de knoop doorgehakt.

En hoewel we niet van plan zijn al binnen 5 jaar te stoppen gaan we verder met de zoektocht naar mensen waar we ter zijner tijd het bedrijf aan kunnen overdragen

Kortom, er staat al heel wat op de agenda van 2013..

Een hele goede tijd gewenst namens allen,

Sijmen.