Beste mensen,
 
Van ons moet u nooit zoveel, maar deze maal vragen wij u 20 februari een plaatsje in uw agenda vrij te houden, U gaat dan namelijk naar de film.
In het filmhuis in Hilversum draait dan de film `The real dirt of farmer John, een prachtige film over de ontwikkeling van een boerenbedrijf, en van de boer.
Als kind werd John op het bedrijf door zijn moeder gefilmd, en zien we beelden van nog ‘ouderwetse landbouw’. Later filmde hij zelf de ontwikkeling van zijn bedrijf, de schaalvergroting, vereenzaming , en dreigend faillissement.  Zoals ook nu 5 boeren per dag hun bedrijf be?indigen. Op gegeven moment besluit hij biologisch te gaan telen en krijgt al doende een grote groep consumenten om hem heen die het bedrijf ondersteunen.
In Amerika is al een grote groep bedrijven die zo werken, onder de noemer consumer supported agriculture.
Een groep consumenten is nauw betrokken bij een bedrijf, vaak ook juridisch eigenaar, en betaald de bedrijfskosten en het loon van de boer. In ruil daarvoor doet de boer zijn best om zo goed mogelijke producten te leveren. En producten zijn dan niet alleen voeding, maar ook een mooi landschap, en respect voor al het levende.
Ook in ons land zijn er nu een aantal bedrijven die zo werken, en wij voelen ons daar zeer aan verwant.
Want ook wij worden gesteund door vele mensen die om ‘Land en Boschzigt’ staan. Als meelevende klant, jarenlange abonnee van de groentetas, adoptant van fruitboom of schaap, renteloos lening verstrekker of als schenker aan de stichting ‘Land en Boschzigt’. Maar ook als drukwerkverzorger, oproep tegellegger, hulpchauffeur, web-verzorger, om nog maar eens een greep te doen. En dan nog alle vrijwilligers en hulpboeren die daadwerkelijk op het land werkzaam zijn. Een grote groep mensen die ‘hun’ unieke plek op eigen wijze ondersteunen
Dus is het leuk nu eens met elkaar naar de film te gaan, en vooral om dan ook buren, familie , vrienden en kennissen mee te nemen. Want die willen waarschijnlijk ook kennismaken met zo’n plek.   
Op de achterkant van deze nieuwsbrief staat een uitgebreide beschrijving van deze film. Ook is Jan Diek van Mansvelt aanwezig tijdens de nabespreking, en wij zijn er met een kleine verassing.
De bouw van de woning vordert ook gestaag, en we willen iedereen die daarin met ons meeleefde uitnodigen een kijkje binnen te nemen, op vrijdag en zaterdag 16 en 17 Februari .
Even noteren in de agenda!
Groet, Sijmen