Beste Mensen
 
Aan de wind ligt het niet, die heeft afgelopen dagen voldoende door de bomen gewaaid, zodat er nog maar een enkel blaadje hangt.
Alles wat naar beneden dwarrelde is inmiddels door onze trouwe hulpboeren opgeveegd en op de komposthoop beland.

Nee, het was de hoge temperatuur die er voor zorgde dat het echte Sinterklaasgevoel maar niet op gang kwam. Want wie kan er nu rijmen als het buiten nog 15 graden boven nul is??

Dat gaat immers niet, om echt in de dicht-stemming te komen hoort veel wind, voldoende amandelstaaf en de wetenschap dat Sint en zijn Pieten moeten afzien buiten op dat dak, terwijl wij binnen behaaglijk bij het bureau zitten om familieleden straks met enkele dichtregels weer eens goed de waarheid te zeggen.

In Spanje wordt er ook niet gedicht, veel te warm om inspiratie op te doen.

Maar goed, gelukkig komt er weer een kou-front, net op tijd om dat te laten rijmen op gezond, eten op altijd geweten, Demeter op beter en biologisch op utopisch.


Om maar eens een beginnetje te maken.
 
Dat koude weer hoort ook bij dat andere belangrijke Decemberfeest, de Kersttijd.

Er zijn mensen, ook onder ons, die de Kerst het liefst in t-shirt en met zonnebril op een Canarisch eiland vieren. Dat kan natuurlijk, maar wij vieren Kerst het liefst! thuis, eerste Kerstdag met familie,vrienden en tweede Kerstdag lekker uitwaaien op het strand.

Nu hoort het niet om voor 5 December al over de Kerst te beginnen, maar dat heeft een reden. Wij zijn door een jong, biologisch bedrijf uit Leusden gevraagd om verdeelpunt te zijn voor kerstbomen.

Die kunt u niet kopen, u huurt ze. En na de Kerst kunt u ze bij ons weer terugbrengen, waarna ze de grond weer in gaan om door te groeien. U kunt zelfs jaar na jaar dezelfde boom in huis halen. Het bedrijf is 100% biologisch, wordt door de SKAL gekeurd, er wordt dus geen onkruidverdelger gebruikt door het jaar heen, en dat is misschien juist met Kerst een extra stimulans. Vrede ook voor de kostbare bodem.
Meer info.vindt u op de site www.adopteereenkerstboom.nl, u kunt uw vragen ook stellen in de winkel.Wij zijn trouwens ook deze week door de kontroleur van de SKAL bezocht, het bedrijf wordt dan doorgelicht of alles wel volgens de voorschriften voor de biologische landbouw gebeurt.
Natuurlijk klopte alles, behalve dat het woordje ‘biologisch’ toegevoegd moet worden op onze kistkaartjes.Als laatste nieuwtje misschien nog dat onze zaterdaghulp Jarmo afscheid genomen heeft en op rondreis door Australië is. Geweldig leuk, hoe een verlegen 15-jarige puber, die geen klant durfde aan te kijken, uitgegroeid is tot een zelfstandig werkende, initiatief nemende winkelmedewerker. We hopen dat hij een goede tijd daar heeft, daar ‘down under’.
 

Even uw aandacht voor een paar wijzigingen van de winkel-openingstijden in December:

Op Zaterdag 5 December sluiten wij de winkeldeuren om 15.00 uur.

Maandag 21 December 11.00 tot 17.00 extra OPEN

Donderdag 24 December sluiten wij om 16.00 de winkel vanwege Kerstavond.
 

Wij wensen u een fijne Decembermaand!