Beste Mensen

De winter lijkt ineens voorbij. Maar wat hebben we genoten. De eerste vlokken vielen 3 weken geleden toen we met een aantal van ons het laatste stuk van het Pieterpad liepen. Een prachtig wit Limburgs landschap, veel glibberige paadjes en veel plezier, waarbij het opviel dat Martin wel erg veel Maastrichtse kroegen kent, Angelien merkwaardige stappers draagt en degenen met de stoerste wandelverhalen de dagen daaropvolgend het meeste spierpijn bleken te hebben. Waaronder ondergetekende.
En daarna die dagen met een dikke sneeuwlaag op de tuin. Takken bogen door onder hun last, de bamboe lag plat, en aan de dakranden hingen lange ijspegels. Vooral toen de zon doorbrak een prachtig gezicht, en er zijn dan oak heel wat foto’s gemaakt.
In het park huisden een aantal dagen een groot aantal koperwieken, waarvan een tweetal de strengste vorst niet overleefden.
Alleen het ontbreken van mooi schaatsijs was een minpuntje, maar het is altijd leuk om weer iets te hebben om naar uit te kijken.
Alle leidingen hebben het gelukkig gehouden, want dat is anders altijd een heel gedoe.
Toen de sneeuw eenmaal gesmolten was brak er een koortsachtige activiteit uit op de tuin.
Doperwten, peulen en blauwschokkers waren al voorgezaaid in wit zand voor de vorst en hun kiempjes groeiden maar, dus toen het eenmaal dooide konden ze gauw de grond in. En ook de tuinbonen zijn geplant, wortels en raapstelen gezaaid en in de kleine tuin staan inmiddels sla, spitskool, peterselie, selderie, koolrabi en bietjes.
Martin heeft ook de eerste spinazie en rucula gezaaid.
En terwijl ik deze nieuwsbrief schrijf worden de pootaardappelen naar buiten gebracht, die hebben staan voorkiemen in het kleine kasje. Dus die gaan ook deze week nag de grond in.
De eerste bruiloft in de theetuin hebben we ook mogen verzorgen met een lunch, een echte bruid in het wit in een nog net witte tuin.
De winkelvloer is oak weer geschilderd, dat doen we ieder jaar, maar verleden jaar was het er niet van gekomen. Nu ziet het er weer netjes uit.
Kortom, alles draait weer op volle toeren, en we hebben er zin in!!!

Gegroet namens allen, Sijmen.