Beste mensen,


Wat een verschil met verleden jaar. Na een nat begin in mei hebben we toen weken mooi weer gehad, zonder een spatje regen.
Nu heb ik het gevoel dat de zomer nog moet beginnen, na een of twee droge dagen brengen de overigens prachtige wolken weer bakken met regen.
Voor ons brengt dat veel extra werk mee, konden we vorig jaar nog schoffelen wanneer we wilden, en een maal was vaak voldoende om het onkruid de baas te blijven, nu moeten we profiteren van iedere droge dag en proberen dan zoveel mogelijk `meters` te maken. En vaak regent de volgende bui alles weer vast en wordt het werk ongedaan gemaakt.
Het hoort er allemaal bij, maar daardoor staat er hier en daar wat meer onkruid dan wat we gewend zijn.
Wat ik ook mis zijn de mooie zomeravonden ,waarop je heerlijk buiten zit of nog een rondje over de tuin loopt. Dat zijn de momenten dat ik echt kan genieten van wat we weer hebben laten ontstaan. Gedurende de dag heb ik meestal de rust daar niet voor.
Maar wat niet is kan nog komen, een paar weken zomerweer zou heerlijk zijn.
Wat in ieder geval nu ook heerlijk is is het overweldigende aanbod van groenten uit eigen tuin.
Andere jaren teelden we ook veel voor de groothandel, waardoor het aanbod wat smaller was, nu hebben we echt van alles voor de winkel en abonnementen.
De kwaliteit is prima, ook een beetje te danken aan de vele regen. Gewassen krijgen op deze droogtegevoelige grond eerder last van te weinig water dan van te veel, dus ieder nadeel heeft hier ook weer zijn voordeel.
Maar zo`n aanbod vraagt wel om kiezen,“zullen we vanavond blauwschokkers eten, met verse worteltjes, of toch maar de eerste spekbonen uit de kas, die Anemoon met veel liefde geteeld heeft“. Een luxe probleem dus.
Vreemd toch eigenlijk, als het aanbod van al dat heerlijks het grootst is , vertrekt half Nederland naar elders. Maar we gunnen het u van harte, want dat beetje zon missen wij ook.

Vriendelijke groet, Sijmen.

 P.S. Om een beetje mee te reizen loven wij een tas vol heerlijke groenten van eigen bodem uit aan diegene die de mooiste/leukste/grappigste kaart met groenten van het vakantieadres stuurt.

Het adres:
De tuinlieden van
`Land en Boschzigt`
Leeuwenlaan 34
1243 KB `s Graveland