Beste Mensen

Het kan vriezen en het kan dooien, maar ik geloof dat iedereen blij is dat het op deze Valentijnsdag nu echt begint te dooien..

De wild over het land waaiende sneeuw is overgegaan in een miezerige regen wat ongetwijfeld een blubberzooi gaat geven, maar we hebben het er graag voor over.. Het gebeurt niet vaak dat we geen werk hebben voor onze vrijwilligers en hulpboeren maar nu werd het toch wel moeilijk. De mest lag eind Januari op het land, de hoogstambomen waren gesnoeid en het snoeien de wijngaard stond op de planning maar dat moest uitgesteld worden vanwege de lage nachttemperatuur. Gelukkig (?) moest er nog een riool vervangen worden, waarvoor flink graafwerk nodig is. Nu de vorst weg is kunnen we eindelijk aan het werk met hetgene waarin ons hart ligt, bezig met de aarde en de planten. De loonwerker kan volgende week komen om te spitten en dan kunnen we teeltbedden maken, de tuinbonen planten, wortels zaaien, de uitjes enz.. Weer genoeg werk voor iedereen.

Nog even over Valentijn, heeft u een stille liefde?? Hoef ik niet te weten hoor, maar ik heb er wel een.. Wij bestellen onze plantjes bij een biologische plantenkweker , en 2 of 3 keer per jaar heb ik dan een mevrouw aan de lijn.. En die heeft zo`n mooie stem, dat ik altijd even blij weer de telefoon neerleg.. en dat al 20 jaar lang.. Een leuke bijkomstigheid van het biologisch tuinieren…

Langzaam komt het voorjaar, wij gaan aan de slag..

Hartelijke groet, Sijmen.