Beste mensen,
Een brief vol nieuwtjes deze keer.
Om dicht bij ons huis te beginnen, de schapen hebben in totaal 9 lammetjes gekregen, daarvan kwam er eentje dood ter weiland, dus nu zijn er nog 8 over. Iedere avond rond 7 uur is het speelkwartier en houden ze hun hardloopwedstrijden. Eentje begint te rennen, waarna de anderen snel reageren en hem/haar proberen in te halen. Soms doen moeders, tantes en Pa ook mee, dan rennen ze met hun 15en.
Misschien dat ik ze volgende week eens een bal geef, zet ik een oranje hoedje op.
Afgelopen weken was het volop asperges wat de klok sloeg.
Bijna iedere dag werd er ge-oogst, meestal door onze dochter Esther. een klus die 4 uur duurt, gelukkig was het in de meeste dagen droog weer.
Wij oogsten door tot 15 juni, dan worden de zeilen van de planten gehaald, en mogen ze doorgroeien. Ze hebben dan de rest van het jaar nodig om uit te groeien tot sterke planten, die het volgend jaar weer asperges kunnen geven.
Ondanks de goede oogst kwamen we iedere dag asperges te kort en moesten we mensen teleurstellen. Volgend jaar kunnen we ook van de nieuw aangelegde bedden gaan oogsten het areaal wordt dan verdriedubbeld,dan is dat probleem voorlopig minder.
Zaterdag 14 juni is er een aspergemaaltijd als afsluiting van het seizoen, u mag dan ook de allerlaatste asperges van het seizoen zelf oogsten !!!
U kunt zich opgeven bij Sander, tel 06-55780697.
Op de tuin hebben we  tot nu toe een prettige afwisseling van zon en regen. Dat maakt het voor ons het werk  een stuk gemakkelijker. We hebben veel kunnen schoffelen, en toen het te droog dreigde te worden kwam er regen. Als u dit leest breekt er hopen we weer een droge tijd aan. Nu geeft de tuin nog vooral bladgewassen, maar de eerste bietjes en raapjes zijn er ook, en uit de kas komen de eerste komkommers.
In de borders bloeien volop Vingerhoedskruid en Klaprozen, en langs het hoofdpad hebben we dit jaar Oost-Indische kers geplant, puur voor de mooi-igheid.
Zondag 22 Juni is er de landelijke Open Dag van Biologische bedrijven, wij doen dit jaar ook weer mee, met tal van activiteiten. Veel proeverijen, kinderspelen, muziek, terras, alles in onze mooie tuin.
Die dag gaat ook ons samenwerkingsprojekt `Groene Schakels` van start. Daarin proberen we met alle mooie plekjes die hier in de buurt zijn, zoals de tuin van Gooilust, het Pinetum, de Bijenschans, de Costerustuin en Hilverbeek, Jagtlust en bezoekerscentrum N.M. . naar buiten te treden. We maken een overzichtelijke folder en web-site met daarin de adressen, openingstijden, verbindende fiets-en wandelroute, mogelijkheden voor excursies , bed and breakfast adressen enz. 
We hopen op die manier meer aandacht te krijgen voor al die mooie plekken.
Want ja, het zijn nu allemaal een beetje geheime plekjes, maar voor het voortbestaan moeten ze ook wel door nieuwe mensen ontdekt worden.
Dit idee is voorgedragen voor de Fentener van Vlissingen Milieu-prijs van het Algemeen Dagblad, en we horen bij de tien genomineerden. Dat alleen levert al heel veel publiciteit op.      
Nog meer nieuws??
Vast wel, maar kom maar kijken. Neem de tijd voor een rondje over de tuin, en reserveer alvaast  zondag 22 Juni.
Vriendelijke groet, Sijmen.