Beste mensen,

 

Regen, regen,veel regen.. Niet het weer waar je zo vlak voor de Kerstdagen op hoopt..  Onrustig weer na een heel onrustig jaar. Wat op wereldniveau ongetwijfeld  naadloos verder gaat in een volgend onrustig jaar, ongeacht de essentie van de Kerstboodschap.

Op de tuin is de periode van Kerst tot Driekoningen er wel een van stilte en rust.  Er wordt niet gezaaid, gespit of geoogst. Het gereedschap blijft ongebruikt hangen, de kruiwagens netjes overeind tegen de muur, de werkbank leeg. Natuurlijk blijft de winkel open en krijgen de schapen op tijd hun voer.. Maar het is een plezier om rond te lopen met de handen op de rug of in de zakken zonder iets op te willen pakken, recht of krom te willen buigen, droog of nat te willen maken..  Alleen maar kijken, op je in laten werken en denken aan het volgend seizoen.. Want daar geeft die rust nu mooi de gelegenheid voor..

Als we nu daar de mais zaaien, hoe ziet dat er dan uit.. Waar komen dan de zonnebloemen, en hoe geven die dan schaduw.  Gele bietjes zijn wel een beetje modieus, maar zijn ze ook lekker. Dit jaar geen lammeren, eerst die twee kleine lammeren maar laten uitgroeien, maar wel eens dat hek repareren. Al lopend,denkend en dromend ontstaat zo het beeld van het volgend jaar..

Een jaar waarin we u weer willen verassen met heel, heel veel verse groenten en fruit, een zee van mooie bloemen, een goed voorzien terras, een fijne winkel, gemoedelijke werkkring voor onze hulpboeren, mensen en kinderen die zelf oogsten, druivenranken vol trossen, leerplek voor onze stagiaires en nog veel meer.

Maar eerst lekker rondlopen, handen in de zakken en 6 Januari gaan we weer aan de gang..

Een goede Kerst gewenst van ons allen!